Life & Arts Τρίτη 16/02/2021, 21:31
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

Η Αmazon αγοράζει την καναδική Selz

Η Αmazon αγοράζει την καναδική Selz

Στην εξαγορά της καναδικής Selz, μιας πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που βοηθά μικρές επιχειρήσεις να στήσουν τα δικά τους διαδικτυακά καταστήματα με τον τρόπο που το κάνει και η Shopify, προχώρησε η Amazon.com.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Selz Μάρτιν Ρας, ανακοίνωσε την εξαγορά σε ανάρτησή του στην ιστοσελίδα της εταιρείας του. 

«Έχουμε υπογράψει συμφωνία για την εξαγορά μας από την Amazon και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί τους, καθώς συνεχίζουμε να κατασκευάζουμε εύχρηστα εργαλεία για επιχειρηματίες. Τίποτε δεν αλλάζει προς το παρόν για τους πελάτες μας και θα είμαστε σε επαφή με τους πελάτες μας να τους ενημερώνουμε για την όποια αλλαγή», έγραψε χαρακτηριστικά. 

Την εξαγορά επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος της Amazon, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει τους όρους της συμφωνίας.

Η εξαγορά σηματοδοτεί το ενδιαφέρον της Amazon να επιτρέψει σε μικρές επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν τις δικές τους ιστοσελίδες από το να απευθύνονται στη δική της πλατφόρμα, όπου οι έμποροι πληρώνουν προμήθειες από κάθε πώληση καθώς και επιβάρυνση διανομής. 

Την ίδια στιγμή, προσπαθεί να θωρακίσει τη θέση της και έναντι της ανόδου που καταγράφει η Shopify. Τους τελευταίους μήνες εξάλλου, ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος έχει στρέψει την προσοχή του στο Shopify, το οποίο το θεωρεί ανταγωνιστή καθώς η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου έχει «δει» τη δραστηριότητά της να εκτοξεύεται στα ύψη κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η Shopify είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ πολλών online πωλητών επειδή η καναδική εταιρεία τους προσφέρει μεγαλύτερο έλεγχο σε θέματα πελατειακής εμπειρίας. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News