Life & Arts Τετάρτη 10/02/2021, 20:04
SOCIAL MEDIA

Twitter: Με χαμηλότερες ταχύτητες η αύξηση των χρηστών στο δ τρίμηνο

Twitter: Με χαμηλότερες ταχύτητες η αύξηση των χρηστών στο δ τρίμηνο

Κατώτερη των προσδοκιών ήταν η αύξηση του αριθμού χρηστών του Twitter για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο τους τελευταίους τρεις μήνες του 2020, με τη δημοφιλή πλατφόρμα social media να προειδοποιεί ότι η επιβράδυνση θα συνεχιστεί και το 2021. 

Ο μέσος ημερήσιος αριθμός ενεργών χρηστών ανήλθε στα 192 εκατομμύρια, αυξημένος 27% σε ετήσια βάση, τη στιγμή όμως που αναλυτές της Wall Street περίμεναν αύξηση στα 194 εκατομμύρια. Το Twitter έκανε λόγο για «μικρό αλλά μετρήσιμο αρνητικό αντίκτυπο» από τις αλλαγές σε επίπεδο πολιτικής που τέθηκαν σε ισχύ την περίοδο πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου του 2020 στις ΗΠΑ προκειμένου να αποτραπεί η παραπληροφόρηση και η ρητορική μίσους στις πλατφόρμες. Επίσης, το site κοινωνικής δικτύωσης εκτιμά ότι η διαγραφή του λογαριασμού του πρώην Αμερικανοή προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα επηρεάσει τη δημοτικότητά του, κάτι, που, όπως επεσήμανε, θα αποτυπωθεί στα αποτελέσματα του επόμενου τριμήνου. 

Παρ΄όλα αυτά, τα συνολικά έσοδα τριμήνου αυξήθηκαν 28% σε ετήσια βάση φθάνοντας το επίπεδο ρεκόρ των 1,3 δισ.δολαρίων, γεγονός που οφείλεται στις νέες μορφές διαφήμισης και στη βελτίωση της στόχευσης. Τα διαφημιστικά έσοδα ήταν αυξημένα 31% από την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Αυξημένα και τα καθαρά κέρδη που έφθασαν στα 222 εκατ.δολάρια από 118,8 δισ.δολάρια το τέταρτο τρίμηνο του 2019.   

Αυξημένο κατά 21% ήταν και κόστος και οι δαπάνες στο τρίμηνο, με το Twitter να αναμένει ότι θα συνεχίσει να ενισχύεται και το 2021, εν μέρει λόγω των σχεδίων για πρόσληψη εργαζομένων. 

moneyreview.gr

 

   

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS