Life & Arts Δευτέρα 8/02/2021, 20:16
SOCIAL MEDIA

Twitter: Εξετάζει συνδρομές σε κάποιες υπηρεσίες του ως εναλλακτική στη μείωση των διαφημιστικών εσόδων

Twitter: Εξετάζει συνδρομές σε κάποιες υπηρεσίες του ως εναλλακτική στη μείωση των διαφημιστικών εσόδων

Το Twitter εξετάζει τη δημιουργία συνδρομητικού προϊόντος έτσι ώστε να περιορίσει την εξάρτησή του από τις διαφημίσεις – ένα σχέδιο που το site κοινωνικής δικτύωσης επεξεργάζεται εδώ και χρόνια και το οποίο μπήκε τώρα σε προτεραιότητα εν μέσω της πανδημίας και των πιέσεων που ασκούν οι ακτιβιστές επενδυτές για να επιταχύνει τους ρυθμούς ανάπτυξης. 

Η πλειονότητα των εσόδων του Twitter προέρχεται από τις στοχευμένες διαφημίσεις, οι οποιες προωθούνται σε συγκεκριμένες κατηγορίες χρηστών. Η δραστηριότητα αυτή αναπτύσσεται με χαμηλότερους ρυθμούς τα τελευταία έτη συγκριτικά με τους ανταγωνιστές του Facebook και Snap με το μερίδιο του Twitter στην αγορά ψηφιακής διαφήμισης να παραμένει εξασθενημένο, στο 0,8%, σύμφωνα με στοιχεία της EMarketer. 

Την ίδια στιγμή, η βάση χρηστών του στις ΗΠΑ, την πιο κερδοφόρα αγορά του, έχει αρχίσει να παραμένει στάσιμη, που σημαίνει ότι το Twitter δεν μπορεί πλέον να στηρίζεται απλά και μόνο στην αύξηση των χρηστών του για να αυξήσει τα έσοδά του. 

Στο πλαίσιο αυτό, ομάδες του Twitter διερευνούν πιθανά έσοδα από συνδρομές, συμπεριλαμβανομένης και της συνδρομής μίας υπηρεσίας που θα φέρει το όνομα «Rogue One», σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν εκ των έσω τις προσπάθειες αυτές. Μία από τις ιδέες που εξετάζεται είναι να πληρώνουν οι χρήστες τα άτομα που κάνουν follow προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε αποκλειστικό περιεχόμενο, σύμφωνα με τις πηγές. Αλλες ιδέες είναι η καταβολή συνδρομής για την χρήση υπηρεσιών όπως το Tweetdeck ή για κάποιες άλλες υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με χαρακτηριστικά χρηστών όπως το «undo send» ή με επιλογές που έχουν να κάνουν με προσαρμογές των προφίλ. 

Οι συνδρομές προσφέρουν συνήθως εναλλακτική λύση στις διαφημίσεις, όμως τα social media παραμένουν παραδοσιακά δωρεάν ως ένα μέσο να προσελκύουν ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό χρηστών. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS