Life & Arts Τετάρτη 5/01/2022, 19:25
ΣΠΟΡ

Τζόκοβιτς: Αναμένει σε αεροδρόμιο της Μελβούρνης για τη βίζα – Τελεσίδικο από τον Αυστραλό πρωθυπουργό

Τζόκοβιτς: Αναμένει σε αεροδρόμιο της Μελβούρνης για τη βίζα – Τελεσίδικο από τον Αυστραλό πρωθυπουργό

Καθυστερεί η είσοδος του κορυφαίου τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία λόγω προβλημάτων με την βίζα του. Ο νούμερο ένα παίκτης τένις έφτασε σήμερα στην Μελβούρνη προκειμένου να διαγωνιστεί στο Αυστραλιανό Open, όπου οι αρμόδιες αρχές παρατήρησαν ένα λάθος στην αίτηση για τη βίζα του.

Όπως έγινε χθες γνωστό, οι διοργανωτές του Αυστραλιανού Open δέχθηκαν την συμμετοχή του Τζόκοβιτς χωρίς να έχει εμβολιαστεί, παρότι οι κανόνες του τουρνουά απαιτούν τον εμβολιασμό των συμμετεχόντων. Ο Τζόκοβιτς έλαβε ιατρική εξαίρεση για την συμμετοχή του στο τουρνουά, όχι όμως και για το αίτημα της βίζας του.

Για την είσοδο των ταξιδιωτών στην Αυστραλία απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ειδική εξαίρεση από πάνελ ανεξάρτητης επιτροπής ειδικών. Ο Τζόκοβιτς προσγειώθηκε νωρίτερα στο αεροδρόμιο Tullamarine της Μελβούρνης όπου και παραμένει μέχρι την έκδοση της σχετικής απόφασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος δεν έχει κάνει δηλώσεις σχετικά με το εάν έχει εμβολιαστεί ή όχι. Πέρυσι είχε αναφέρει ότι είναι κατά του εμβολιασμού.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον έκανε ειδική αναφορά στον κορυφαίο τενίστα σε σημερινές του δηλώσεις. «Κάθε ένας που θέλει να μπει στην Αυστραλία οφείλει να ακολουθεί τις απαιτήσεις στα σύνορά μας. Για τον Τζόκοβιτς όταν φτάσει στην Αυστραλία εάν δεν είναι εμβολιασμένος θα πρέπει να προσκομίσει αποδείξεις ότι δεν μπορεί να εμβολιαστεί για ιατρικούς λόγους», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μόρισον. «Δεν θα πρέπει να υπάρχουν ξεχωριστοί κανόνες για τον Νόβακ Τζόκοβιτς», συμπλήρωσε και τόνισε ότι εάν δεν έχει τα απαραίτητα έγγραφα τότε θα πάρει το επόμενο αεροπλάνο και θα πρέπει να γυρίσει πίσω.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC, CNN

Διαβάστε επίσης:

Επιστρέφει στο Αυστραλιανό Open ο Τζόκοβιτς – Με ιατρική εξαίρεση

Μ. Σάκκαρη: Αποκλεισμός-έκπληξη στον δεύτερο γύρο στην Αδελαΐδα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News