Life & Arts Τετάρτη 5/01/2022, 08:47
ΣΠΟΡ

Μ. Σάκκαρη: Αποκλεισμός-έκπληξη στον δεύτερο γύρο στην Αδελαΐδα

Μ. Σάκκαρη: Αποκλεισμός-έκπληξη στον δεύτερο γύρο στην Αδελαΐδα

Το… κουμπί της Μαρίας Σάκκαρη φαίνεται να έχει βρει η Σέλμπι Ρότζερς, αφού μετά την επικράτησή της επί της Ελληνίδας πρωταθλήτριας στο Γουίμπλεντον, την Τετάρτη η Αμερικανίδα απέκλεισε τη Σάκκαρη και από το τουρνουά της Αδελαΐδας με 2-1 σετ.

Η 28χρονη, που δεν έχει κάποιον τίτλο στην καριέρα της, κατέβαλε τη Σάκκαρη, νούμερο 6 στην παγκόσμια κατάταξη, με 7-6 (7-5 στο τάι μπρέικ), 2-6 και 6-4 στον δεύτερο γύρο του τουρνουά-προθέρμανση για το Όπεν της Μελβούρνης.

Η Σάκκαρη έμοιαζε να συνέρχεται αφού έχασε το τάι μπρέικ του πρώτου σετ και βρέθηκε πίσω 2-0 στο δεύτερο. Κέρδισε επτά σερί γκέιμ, αλλά η Ρότζερς τής έσπασε ξανά το σερβίς και ολοκλήρωσε τη νέα της νίκη σε αγώνα διάρκειας δύο ωρών και 18 λεπτών.

Η Ρότζερς, που είναι το νούμερο 40 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, είπε για τη Σάκκαρη ότι «προέρχεται από απίστευτη σεζόν το 2021 και είναι καταπληκτική αθλήτρια. Έτσι έπρεπε να παίξω το καλύτερο δυνατό τένις για μένα, όπως κι αν είναι αυτό στην αρχή του έτους».

Ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη συνιστά ο αποκλεισμός στον δεύτερο γύρο του ιδίου τουρνουά της Αρίνα Σαμπαλένκα, νούμερο 2 στον κόσμο, από τη Σλοβένο Κάγια Γιουβάν, 100ή στην παγκόσμια κατάταξη, με 7-6, 6-1.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News