Life & Arts Τρίτη 4/01/2022, 20:19
ΣΠΟΡ

Επιστρέφει στο Αυστραλιανό Open ο Τζόκοβιτς – Με ιατρική εξαίρεση

Επιστρέφει στο Αυστραλιανό Open ο Τζόκοβιτς – Με ιατρική εξαίρεση

Θα διαγωνιστεί κανονικά στο Αυστραλιανό Open ο Νόβακ Τζόκοβιτς, όπως κοινοποίησε ο ίδιος μέσω social media. Ο κορυφαίος τενίστας έλαβε ιατρική εξαίρεση, προκειμένου να διαγωνιστεί ανεμβολίαστος, καθώς το τουρνουά απαιτεί από όλους τους συμμετέχοντες να έχουν εμβολιαστεί.

«Πέρασα υπέροχο ποιοτικό χρόνο με τα αγαπημένα μου πρόσωπα κατά τη διάρκεια του διαλείμματος και σήμερα πηγαίνω στην Αυστραλία με άδεια εξαίρεσης. Πάμε, 2022. Είμαι έτοιμος να ζω για το τένις τις επόμενες εβδομάδες του διαγωνισμού», δήλωσε ο νούμερο ένα τενίστας μέσω instagram.

View this post on Instagram

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Από την πλευρά τους οι διοργανωτές του Australian Open εξήγησαν ότι «Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα αγωνιστεί στο Australian Open και είναι στον δρόμο για την Αυστραλία.

Ο Νόβακ έκανε αίτηση για ιατρική εξαίρεση που του δόθηκε μετά από διαδικασία ενδελεχούς ελέγχου από δύο ξεχωριστές ανεξάρτητες ομάδες ειδικών γιατρών. Η μία από αυτές ήταν η Ανεξάρτητη Ομάδα Ελέγχου Ιατρικής Εξαίρεσης που ορίστηκε από τo Τμήμα Υγείας της Βικτόρια. Αξιολόγησαν όλες τις αιτήσεις για να δουν αν πληρούν τις οδηγίες της Australian Technical Advisory Group on Immunisation (ATAGI)».

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έγινε γνωστός ο λόγος της εξαίρεσης του τενίστα. Εικάζεται ότι νόσησε από κορωνοϊό τους τελευταίους μήνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εξαιρέσεις μπορούν να δοθούν για ορισμένες καρδιακές παθήσεις ή άλλες σοβαρές νόσους.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS