Life & Arts Παρασκευή 28/01/2022, 20:38
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Toyota: Διατήρησε και το 2021 τα «σκήπτρα» στις πωλήσεις αυτοκινήτων

Toyota: Διατήρησε και το 2021 τα «σκήπτρα» στις πωλήσεις αυτοκινήτων

Τα «σκήπτρα» ως η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία του πλανήτη απο πλευράς πωλήσεων αυτοκινήτων διατήρησε και το 2021 η ιαπωνική Toyota για δεύτερο διαδοχικό έτος. 

Η Toyota ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 10,1% πέρυσι, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο την απόσταση με την κορυφαία ανταγωνίστριά της, τη γερμανική Volkswagen. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε γνωστοποίησε ότι οι πωλήσεις της ανήλθαν στα 10,5 εκατ.οχήματα το 2021, συμπεριλαμβανομένων και αυτών από τις θυγατρικές της Daihatsu και Ηino Motors. Από την άλλη πλευρά, η VW ανακοίνωσε πωλήσεις 8,9 εκατ.οχημάτων, που σημαίνει 5% λιγότερες από τα επίπεδα του 2020 και οι οποίες σηματοδοτούν το χαμηλότερο νούμερο σε διάρκεια 10 ετών. 

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες διεθνώς αναγκάστηκαν να μειώσουν την παραγωγή τους, εξαιτίας της έλλειψης ημιαγωγών στο πλαίσιο των διαταραχών στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα που προκλήθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας. 

Ωστόσο, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία κατάφερε να αντεπεξέλθει στην κρίση προσφοράς καλύτερα από τις υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες, χάρη στην εγχώρια αγορά της, την Ιαπωνία, και κάποιες άλλες περιοχές της Ασίας, που επηρεάστηκαν λιγότερο από την Ευρώπη. 

Η Toyota, η οποία ανακοινώνει αποτελέσματα για το τελευταίο τρίμηνο του 2021 στις 9 Φεβρουαρίου, έχει ενημερώσει ότι είναι πιθανόν να μην ανταποκριθεί στο στόχο της για την παραγωγή 9 εκατ.οχημάτων στη διάρκεια της οικονομικής χρήσης που λήγει στα τέλη Μαρτίου, εξαιτίας των διαταραχών που συνδέονται με την πανδημία του κορωνοϊού. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Οι τιτάνες που θέλουν να εκθρονίσουν τον Έλον Μάσκ

General Motors: Πώς το Ντιτρόιτ έχασε το «στέμμα» μετά από 90 χρόνια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News