Life & Arts Τετάρτη 19/01/2022, 17:54
LIFE & ARTS

Πόσο θα κοστίζουν τα εισιτήρια για το Μουντιάλ του Κατάρ

Άλλες τιμές για τους ξένους, άλλες για τους ντόπιους

Πόσο θα κοστίζουν τα εισιτήρια για το Μουντιάλ του Κατάρ

Έως 1.375 ευρώ κοστίζουν τα πρώτα εισιτήρια για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, το οποίο κατ’ εξαίρεση θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο στη Ντόχα του Κατάρ. 

Σήμερα, η διοργανώτρια αρχή ξεκίνησε τη διάθεση των χρυσών εισιτηρίων, η τιμή των οποίων αγγίζει έως και τα 5.850 ριάλς (1.375 ευρώ) για τις premium θέσεις των νοκ-άουτ αγώνων.

Για τις αναμετρήσεις των ομίλων, πάντως, οι τιμές κινούνται σε πιο λογικά πλαίσια, καθώς διαμορφώνονται από 58 ευρώ για τους ξένους επισκέπτες και από 9,40 ευρώ για τους ντόπιους, οι οποίοι θα έχουν ξεχωριστές εκπτώσεις. 

Οι παραπάνω τιμές θα ισχύουν έως τις 8 Φεβρουαρίου του 2022.  

Το φετινό Μουντιάλ, ένα από τα πλέον αμφιλεγόμενα, θα ξεκινήσει στις 21 Νοεμβρίου, λόγω της υπερβολικής ζέστης κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών. 

Θα πρόκειται, μάλιστα, για την πρώτη διεθνή οργάνωση, η οποία θα διεξαχθεί με την παρουσία ξένων θεατών από το ξέσπασμα της πανδημίας. Υπενθυμίζεται ότι η παρουσία ξένων φιλάθλων απαγορεύτηκε τόσο στους θερινούς (Ιαπωνία) όσο και στους χειμερινούς (Κίνα) Ολυμπιακούς Αγώνες.  

Το Κατάρ έχει επενδύσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη νέων υποδομών και γηπέδων, προκειμένου να φιλοξενήσει τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου.  

Κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, πάντως, προσδοκά ότι θα προσελκύσει περισσότερους από 1,2 εκατομμύρια επισκέπτες, καθώς και τουλάχιστον 20 δισ. δολάρια.  

Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι καταγγελίες εις βάρος της Ντόχα για παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων, οι οποίες αφορούσαν κυρίως τα πολυάριθμα θανάσιμα εργατικά δυστυχήματα, κατά τη διάρκεια των έργων κατασκευής. 

Σε αυτές τις καταγγελίες θα πρέπει να προστεθούν και οι σκιές για τον τρόπο με τον οποίο το Κατάρ «κέρδισε» τη διοργάνωση, καθώς πολλοί κάνουν λόγο για χρηματισμό των αξιωματούχων της FIFA. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News