Life & Arts Πέμπτη 18/11/2021, 19:05
LIFE & ARTS

Ποια είναι η πιο αξιόπιστη μάρκα αυτοκινήτων;

Ποια είναι η πιο αξιόπιστη μάρκα αυτοκινήτων;

Η Lexus είναι η πιο αξιόπιστη αυτοκινητοβιομηχανία, σύμφωνα με την έκθεση αξιοπιστίας αυτοκινήτων της αμερικανικής ΜΚΟ Consumer Reports.

Τη Lexus ακολουθούν η Mazda και η Toyota, ενώ στο τέλος της λίστας βρέθηκαν η Jeep, η Tesla και η Lincoln.

Η έκθεση εστιάζει στα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων τους τελευταίους δώδεκα μήνες και χρησιμοποιεί τα στοιχεία αυτά, ώστε να προβλέψει πόσο αξιόπιστα θα είναι τα επόμενα μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά από την κάθε αυτοκινητοβιομηχανία.

Για την έκθεση αξιοποιήθηκαν στοιχεία από τουλάχιστον 300.000 οχήματα που κατασκευάστηκαν από το 2000 έως το 2021. Επίσης, οι προβλέψεις της Consumer Reports γίνονται για περισσότερα από 269 διαφορετικά μοντέλα του 2022. Τέλος, συμπεριλαμβάνονται στοιχεία για 28 αυτοκινητοβιομηχανίες και 144 μοντέλα που κυκλοφορούν στην αγορά.

Η είσοδος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ηλεκτρικά οχήματα αποτέλεσαν μεγαλύτερο μέρος της λίστας σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ωστόσο, σημειώθηκαν μεγάλες διαβαυμίσεις στην αξιοπιστία τους.

Γενικά, τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα ήταν τα υβριδικά με φυσικό αέριο και ηλεκτρισμό.

«Ολόκληρη η αγορά στρέφεται προς μία πλήρως ηλεκτρική γκάμα. Ανυπομονούμε να δούμε τι σημαίνει αυτό όσον αφορά την αξιοπιστία», δήλωσε ο Jake Fisher, υψηλόβαθμο στέλεχος της Consumer Reports.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNCB

Διαβάστε επίσης:

Ποιο είναι το αγαπημένο αυτοκίνητο των Ελλήνων;

Πόσα αυτοκίνητα αντιστοιχούν σε κάθε Έλληνα – Η σύγκριση με την Ευρώπη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News