Business & Finance Τρίτη 26/10/2021, 17:32
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιο είναι το αγαπημένο αυτοκίνητο των Ελλήνων;

Ποιο είναι το αγαπημένο αυτοκίνητο των Ελλήνων;

Οι προτιμήσεις στα αυτοκίνητα διαφέρουν αισθητά από χώρα σε χώρα, όπως καταδεικνύει σχετική έρευνα της Compare the market, η οποία δείχνει ποια είναι τα αγαπημένα αυτοκίνητα σε 53 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, καθώς και ποια μάρκα προτιμάται λιγότερο.

Διαβάστε επίσης: Tesla: Πρώτο αυτοκίνητο σε πωλήσεις στην Ευρώπη το Σεπτέμβριο

Συλλέγοντας στοιχεία από το Statista και το YouGov, καθώς και με τη χρήση εργαλείων για την ανάλυση των σχετικών δεδομένων από το τελευταίο δωδεκάμηνο, η εν λόγω έρευνα καταλήγει συνολικά ότι η αγαπημένη μάρκα αυτοκινήτου στην πλειονότητα είναι η Rolls Royce, αφού την προτιμούν 16 από τις 53 χώρες που εξετάζονται. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται η Βουλγαρία, η Κροατία, η Κύπρος, η Ιταλία, η Βόρειος Μακεδονία, η Μάλτα και η Ισπανία.

Ποιο είναι το αγαπημένο αυτοκίνητο των Ελλήνων;-1

Στην Ελλάδα συγκεκριμένα, η αγαπημένη μάρκα αυτοκινήτου είναι η Hyundai, η οποία στη συνολική κατάταξη έρχεται τρίτη, καθώς την προτιμούν άλλες τέσσερις χώρες.

Αντιθέτως, η λιγότερο αγαπημένη μάρκα σύμφωνα με την έρευνα είναι η SEAT, την οποία και καταψηφίζουν 15 χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, αλλά και η Ιταλία και οι ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης: Πόσα αυτοκίνητα αντιστοιχούν σε κάθε Έλληνα – Η σύγκριση με την Ευρώπη

Σύμφωνα με την έρευνα, φαίνεται πως οι χώρες έχουν εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία τείνουν να προτιμούν ή σε κάθε περίπτωση να έχουν καλή άποψη για αυτά τα αυτοκίνητα. Για παράδειγμα, θετικά σχόλια συγκεντρώνει στις ΗΠΑ η Jeep, η οποία έχει βάση στο Οχάιο. Επίσης, στη Γαλλία προτιμούν την Bugatti.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News