Life & Arts Τετάρτη 17/11/2021, 08:32
ΟΙΚΟΣ SOTHEBY'S

Τιμή – ρεκόρ για αυτοπροσωπογραφία της Φρίντα Κάλο

Τιμή – ρεκόρ για αυτοπροσωπογραφία της Φρίντα Κάλο

Στην τιμή – ρεκόρ των 34,9 εκατομμυρίων δολαρίων πωλήθηκε ένας πίνακας της Μεξικανής ζωγράφου Φρίντα Κάλο σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στη Νέα Υόρκη.

Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή που καταβλήθηκε σε δημοπρασία για ένα έργο τέχνης από καλλιτέχνη της Λατινικής Αμερικής. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειωθεί στο παρελθόν με την πώληση ενός έργου του Ντιέγκο Ριβέρα, με τον οποίο η Κάλο είχε μια πολυτάραχη σχέση. Το έργο του Μεξικανού ζωγράφου είχε πουληθεί συγκεκριμένα για 9,76 εκατομμύρια δολάρια το 2018.

Ο πίνακας «Diego y Yo» ήταν μία από τις τελευταίες αυτοπροσωπογραφίες της Φρίντα Κάλο. Το έργο απεικονίζει την ίδια δακρυσμένη με τη μορφή του σύζυγου της Ντιέγκο Ριβέρα ζωγραφισμένη πάνω από τα μάτια της. Σύμφωνα με τον οίκο Sotheby’s πρόκειται για «ένα από τα πιο σημαντικά έργα της Κάλο που βγήκαν ποτέ σε δημοπρασία».

Σύμφωνα με τους New York Times το έργο κατοχύρωσε ο Εντουάρντο Φ. Κοσαντίνι, ιδρυτής μουσείου στην Αργεντινή. Ο πίνακας είχε βγει ξανά στο «σφυρί» το 1990, οπότε και είχε πωληθεί για 1,4 εκατομμύρια δολάρια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News