Life & Arts Κυριακή 24/10/2021, 15:19
ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ

Λας Βέγκας: 11 αριστουργήματα του Πικάσο πωλήθηκαν έναντι σχεδόν 110 εκατ. δολ.

Λας Βέγκας: 11 αριστουργήματα του Πικάσο πωλήθηκαν έναντι σχεδόν 110 εκατ. δολ.

Έντεκα έργα τέχνης του Πάμπλο Πικάσο που εκτίθεντο σε ξενοδοχείο του Λας Βέγκας για πάνω από δύο δεκαετίες πωλήθηκαν σε δημοπρασία για σχεδόν 110 εκατομμύρια δολάρια. Τα έργα, τα οποία ανήκαν στην MGM Resorts, αποτελούσαν τμήμα έκθεσης στο εστιατόριο Picasso του ξενοδοχείου Bellagio. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία ανέφερε ότι η δημοπρασία του Σαββάτου θα τη βοηθήσει να βελτιώσει την ποικιλομορφία της συλλογής έργων τεχνών που διαθέτει.

Η δημοπρασία περιλάμβανε εννέα πίνακες και δύο κεραμικές δημιουργίες του Ισπανού ζωγράφου, ο οποίος πέθανε το 1973. Η συλλογή καλύπτει περισσότερα από 50 χρόνια καλλιτεχνικής δημιουργία του μεγάλου εικαστικού. Ο πίνακας του 1938 «Γυναίκα με κόκκινο-πορτοκαλί μπερέ» στον οποίο απεικονίζεται η ερωμένη και μούσα του Πικάσο Μαρί-Τερέζ Βαλτέρ, πωλήθηκε στην υψηλότερη τιμή, έναντι 40,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Η αρχική εκτίμηση για την τιμή πώλησης ανερχόταν στα 20 – 30 εκατ. δολάρια.

Ένα ακόμη αριστούργημα με τίτλο «Homme et Enfant» (Άνδρας και παιδί) – πωλήθηκε για 24,4 εκατομμύρια δολάρια. «Με ύψος σχεδόν 2 μέτρα, το έργο του 1959 είναι ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό παράδειγμα των επιτευγμάτων του Πικάσο σε αυτό το σημαντικό στάδιο της καριέρας του», ανέφερε ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s.

Η συλλογή των έργων που πωλήθηκαν ξεκίνησε πριν από περισσότερα από 20 χρόνια από τον Αμερικανό μεγιστάνα των καζίνο Steve Wynn, πρώην ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Bellagio. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News