Life & Arts Παρασκευή 11/12/2020, 09:00
LIFE & ARTS

Η υπογραφή των εκατομμυρίων και οι… ελιγμοί

Η υπογραφή των εκατομμυρίων και οι… ελιγμοί

Τι μπορεί να κάνει κάποιον να αρνηθεί 228 εκατομμύρια δολάρια ως αντάλλαγμα για την δουλειά που κάνει; Αυτή την ερώτηση, επί της ουσίας, απέφυγε χθες ξανά και ξανά να απαντήσει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, κατά τη διάρκεια της media day των Milwaukee Bucks, την οποία φυσικά μονοπώλησε το θέμα του συμβολαίου του δυο φορές MVP. Βλέπετε αυτό λήγει του χρόνου, όμως μέχρι τις 21 Δεκέμβρη, ο Γιάννης έχει το δικαίωμα να το επεκτείνει για άλλα πέντε χρόνια αποδεχόμενος την πρόταση-μαμούθ της ομάδας του και να γίνει έτσι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία του αθλήματος. Κι όμως εκείνος… αρνείται ή ίσως θα ήταν καλύτερα να πούμε «ελίσσεται», όπως περίπου κάνει και μέσα στο παρκέ με τις τεράστιες δρασκελιές του.

Οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι αποδείχτηκαν αρκετά εφευρετικοί στη διατύπωση του ίδιου ερωτήματος με άλλα λόγια, η απάντηση ωστόσο παρέμεινε σε μονότονο βαθμό ίδια: «Το θέμα το χειρίζεται ο ατζέντης μου μαζί με τον General Manager της ομάδας. Εγώ είμαι αυτόν τον καιρό απόλυτα συγκεντρωμένος στην προετοιμασία για την καινούρια σεζόν που ξεκινά». Φυσικά κουβέντα δεν θα γινόταν αν δεν περίμεναν στην γωνία οι μνηστήρες. Σχεδόν ολόκληρο το NBA θα ήθελε να δει τον Γιάννη να γυρίζει την πλάτη στους Buck, ελπίζοντας πως θα επιλέξει κάποια από τις δικές τους ομάδες· μερικές μάλιστα έχουν ήδη «ανοίξει χώρο» στο μισθολόγιό τους για να μπορέσουν του χρόνου να χωρέσουν το πελώριο συμβόλαιό του, το οποίο πάντως, λόγω κανονισμών, θα είναι κατά περίπου 50 εκατ. μικρότερο από όσα επιτρέπεται να του δώσει η ομάδα που τον έφερε στην Αμερική.

Δεν τα λες και λίγα. Πριν λίγες μέρες, στα γενέθλιά του, οι συμπαίκτες του έκαναν δώρο από ένα στυλό, προσπαθώντας να περάσουν το… μήνυμα. Από την άλλη εκείνο που μάλλον δεν κατανοούν όλοι αυτοί είναι ότι ο Ελληνας σούπερ σταρ δεν έχει για προτεραιότητά του τα χρήματα. Πέρυσι άλλωστε, σύμφωνα με το Forbes, κέρδισε κοντά στα 42 εκατ. δολάρια, με λιγότερα από τα μισά να προέρχονται από το συμβόλαιό του με τους Bucks. Για κάποιον με τις δικές του καταβολές και ανατροφή, αυτά τα ποσά είναι ήδη μυθικά. Επίσης η ιδιοσυγκρασία του δεν μοιάζει καθόλου με άλλων αστέρων, όπως π.χ. ο Τζέιμς Χάρντεν, ο οποίος τις προάλλες βιντεοσκοπήθηκε σε στριπ κλαμπ να ραίνει με χαρτονομίσματα την καλλίπυγο χορεύτρια.

Αντιθέτως εκείνο που επιθυμεί διακαώς αυτή τη στιγμή ο Γιάννης είναι η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος και η πλήρης κυριαρχία στη λίγκα, που κακά τα ψέμματα, έχει ακόμα για «βασιλιά» της τον Λεμπρόν Τζέιμς. Αν δεν υπογράφει ήδη με τους Bucks, είναι πιθανότατα επειδή δεν έχει πειστεί πως αυτοί έχουν την δυνατότητα να τον υποστηρίξουν σε αυτή την εκστρατεία, παρόλο που το φετινό καλοκαίρι έκαναν φιλότιμη προσπάθεια να ενισχυθούν. Το κλισέ είναι τελικά και αυτή τη φορά εύστοχο: όλα θα κριθούν στο παρκέ. Εμεις ξεκινάμε τα ξενύχτια σύντομα, μιας και φιλικά προετοιμασίας ξεκινούν από τα ξημερώματα του Σαββάτου, πριν την επίσημη έναρξη στις 22 Δεκεμβρίου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News