Life & Arts Δευτέρα 18/10/2021, 20:04
LIFE & ARTS

Η Apple παρουσίασε νέα MacBook Pro και AiPods – H αρχική τιμή στις ΗΠΑ

Η Apple παρουσίασε νέα MacBook Pro και AiPods – H αρχική τιμή στις ΗΠΑ

Περίπου έναν μήνα αφότου παρουσίασε το νέο iPhone 13, το νέο Apple Watch και το νέο iPad, η Apple παρουσίασε νέα σειρά των φορητών υπολογιστών, Macbook, με ακόμη πιο ισχυρούς και γρήγορους επεξεργαστές. Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε την κυκλοφορία νέων ακουστικών AirPods, νέων ταχύτερων επεξεργαστών νέας γενιάς και μικρών φορητών ηχείων (τα HomePod Mini) σε διάφορα χρώματα.

MacBook Pro

Νέα σειρά MacBook Pro ανακοίνωσε στο πλαίσιο της παρουσίασης νέων προϊόντων η Apple, τα οποία θα χρησιμοποιούν τα νέα chip Μ1 Pro και M1 Max, οι οποίοι επίσης παρουσιάστηκαν σήμερα και είναι ταχύτεροι από αυτούς που διανέμει η Intel. 

Τα νέα λάπτοπ της Apple θα έχουν θύρα HDMI για τη σύνδεση με τηλεοράσεις και θύρα κάρτας SD για φωτογράφους. Επίσης, τα MacBook Pro θα έχουν μαγνητική θύρα φόρτισης, όπως και οι παλαιότερες σειρές.

Δύο εκδοχές του νέου λάπτοπ θα κυκοφορήσουν στην αγορά, η μία με οθόνη 14 ιντσών και η δεύτερη με οθόνη 16 ιντσών. Επίσης, τα λάπτοπ δεν θα έχουν την μπάρα αφής πάνω από το πληκτρολόγιο.

Η αρχική τιμή για το MacBook Pro των 14 ιντσών είναι στα 1.999 δολάρια στις ΗΠΑ. Το μοντέλο των 16 ιντών έχει αρχική τιμή 2.400 δολάρια, ελαφρώς υψηλότερα από τα προηγούμενα μοντέλα. Αξίζει να σημειωθεί πως εάν οι αγοραστές ενδιαφέρονται για αναβαθμισμένα μοντέλα θα πληρώσουν ακόμη υψηλότερη τιμή.

Τα λάπτοπ θα βρίσκονται στα ράφια των καταστημάτων της Apple στις ΗΠΑ, καθώς και στα εξουσιοδοτημένα καταστήματα από την επόμενη εβδομάδα. 

AirPods

Η τρίτη γενιά AirPods παρουσιάστηκε σήμερα, τα οποία θα κοστίζουν 179 δολάρια. Τα νέα AirPods φέρουν καινούργιο σχέδιο και φορτίζονται μαγνητικά, χωρίς τη χρήση καλωδίων. Σύμφωνα με την Apple, τα καινούργια AirPods θα έχουν ισχυρότερο μπάσο σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση. Ειδικότερα, η μπαταρία τους θα έχει διάρκεια έξι ωρών.Τα προϊόντα της κατηγορίας εξαρτημάτων όπως είναι τα AirPods, είναι ένας τομέας με συνεχιζόμενη ανάπτυξη για την Apple, αποφέροντας έσοδα της τάξεως των 30,6 δισ. δολαρίων για το οικονομικό έτος του 2020. 

Πέρυσι η τεχνολογική εταιρεία με έδρα το Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, παρουσίασε για πρώτη Macbook Mac Mini και iMac που «φορούσαν» τους δικούς της ημιαγωγούς και τους Μ1 επεξεργαστές, εξαρτήματα που μέσα στην επόμενη διετία θα βρίσκονται σε όλη τη γκάμα προϊόντων της Apple. 

Για τα MacBook το μομέντουμ είναι ιδιαίτερα θετικό, καθώς οι πωλήσεις τους από την έναρξη της πανδημίας παρουσιάζουν ανοδικές τάσεις, λόγω της αυξημένης ανάγκης από εργαζομένους και φοιτητές για τηλεργασία και εξ αποστάσεως εκπαίδευση αντίστοιχα. Τα έσοδα από τις πωλήσεις των MacBook για το οικονομικό έτος 2020 της Apple, αυξήθηκαν κατά 11%, στα 28,6 δισ. δολάρια. 

moneyreview.gr Ακολουθήστε το Money Review στο Google News