LIFE & ARTS

Οι δράκοι επιστρέφουν και… χορεύουν

Οι δράκοι επιστρέφουν και… χορεύουν

Εναν ακόμα λόγο να περιμένουμε το 2021 με ανυπομονησία μας έδωσε πρόσφατα το HBO, μέσα από τον λογαριασμό του στο twitter. Εκεί, σε μια λιτή αλλά πολύ… περιεκτική ανάρτηση, είδαμε τις καλλιτεχνικές απεικονίσεις δύο δράκων, συνοδευμένες αρχικά από τρεις λέξεις: «Dragons are coming». Και να μην υπήρχε η συνακόλουθη διευκρίνηση πως το πολυαναμενόμενο «House of the Dragon» ξεκινά την παραγωγή του μέσα στο νέο έτος, μάλλον θα το είχαμε μαντέψει. Είναι βλέπετε τόσο μεγάλη η λαχτάρα των φαν του «Game of Thrones», ακόμα και εκείνων που… στράβωσαν με το φινάλε, να επιστρέψουν στον επικό κόσμο της σπουδαιότερης σύγχρονης σειράς, ώστε οποιαδήποτε τέτοια είδηση πανηγυρίζεται δεόντως.

Για όσους δεν γνωρίζουν ήδη, το «House of the Dragon» θα είναι ένα πρίκουελ, αφιερωμένο στον πιο συναρπαστικό ίσως βασιλικό οίκο από όσους γνωρίσαμε στο «Game of Thrones»: τους Ταργκάριεν. Διότι μπορεί οι δολοπλόκοι Λάνιστερ να ξεχωρίζουν στο «GoT», όμως οι Ταργκάριεν είναι εκείνοι με τη μεγαλύτερη και πιο αιματοβαμμένη ιστορία. Αφήστε που έχουν και δράκους. Αυτό το τελευταίο στοιχείο εγγυάται πως η σειρά, θα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή οπτικά, με τα τελευταίας τεχνολογίας ειδικά εφέ να ζωντανεύουν ξανά τα μυθικά πλάσματα, στην εποχή μάλιστα της ακμής τους.

Περίπου 300 χρόνια πριν από τις περιπέτειες της Ντενέρις και του Τζον Σνόου τοποθετείται η καινούργια σειρά, η οποία θα βασιστεί στο ογκώδες βιβλίο του Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν «Φωτιά και αίμα». Οπως ανακοινώθηκε, ο βραβευμένος με δύο Bafta, Πάντι Κόνσινταϊν, τον οποίο είδαμε στα «The Outsider» και «The Third Day», επίσης του HBO, θα πρωταγωνιστήσει ως βασιλιάς Βισέρις Ταργκάριεν. Επιλεγμένος από τους άρχοντες του Γουέστερος για την καλοσύνη και την ευγένειά του, εκείνος θέλει να συνεχίσει την κληρονομιά του παππού του, Τζεχέρις. Ωστόσο, οι καλοί άνθρωποι δεν γίνονται απαραίτητα και καλοί βασιλείς. Με αυτή τη σύντομη περιγραφή (σε ελεύθερη απόδοση) οι παραγωγοί της σειράς έδωσαν πριν λίγους μήνες μια πρώτη γεύση στο κοινό σχετικά με όσα θα δει στον πρώτο κύκλο.

Οσο για τους δράκους, οι «ειδικοί» του κόσμου του Μάρτιν ισχυρίζονται πως οι δύο εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα παραπέμπουν στον δράκο Σάνφαϊρ, «τον ωραιότερο που έχει ποτέ εμφανιστεί», σύμφωνα με το «Φωτιά και Αίμα», αλλά και στον Καράξες, γνωστό και ως «Ματωμένο Ερπετό». Πανίσχυροι και οι δυο τους, ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές στον εμφύλιο πόλεμο των Ταργκάριεν ή αλλιώς τον «Χορό των Δράκων».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News