Life & Arts Σάββατο 5/12/2020, 11:39
LIFE & ARTS

«Διαστημική ακαδημία» στην Πλάκα

«Διαστημική ακαδημία» στην Πλάκα

Αν αυτές τις μέρες της καραντίνας περπατάτε τα πρωινά στα στενά της πλάκας θα δείτε μέσα από ένα παράθυρο κάτι που μοιάζει με δορυφόρο και έναν «δόκιμο αστροναύτη» σχεδόν να αιωρείται. Μην πάει ο νου σας στο κακό. Πρόκειται για το έργο «The Space Cadet» που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Flux Laboratory.

Η χορογράφος Χλόη Αλιγιάννη είναι φέτος residence artist στον χώρο του Flux και επιχειρεί να δημιουργήσει ένα έργο που συνδυάζει κίνηση, ήχο, επιστήμη και αρκετή περιέργεια για τη σχέση του ανθρώπου με το σύμπαν και τον πλανήτη Γη. Μια διαστημική εξερεύνηση από τα νεοκλασικά της Πλάκας.

Ο χορευτή Άγγελος Αποστολίδης είναι ο «δόκιμος αστροναύτης», ο οποίος ντυμένος με μια λευκή στολή ενεργοποιεί την εγκατάσταση που μοιάζει με δορυφόρο – και μάλιστα περιστρέφεται – και αλληλεπιδρά με το φωτιστικό τοπίο που σχεδίασε η lighting designer Άννα Σμπώκου.

Στο διάστημα μπορεί να μην έχει ήχο, αλλά η Χλόη Αλιγιάννη συλλέγει ήχους από την καθημερινότητα της καραντίνας, κυρίως από τις καθημερινές μετακινήσεις των ανθρώπων, σε ποδήλατα, αυτοκίνητα, λεωφορεία και μετρό προκειμένου να δημιουργήσει ένα ηχοτοπίο που θα συνοδεύει την κίνηση της εγκατάστασης και τη χορογραφία του Άγγελου Αποστολίδη.

Το έργο θα βρίσκεται στον χώρο του Flux μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου και φιλοδοξεί να ταξιδέψει σαν μια pop – up performance σε δημόσιους χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Λόγω των μέτρων της πανδημίας, το έργο υλοποιείται αυτή τη στιγμή με τη μορφή προβών. Επειδή όμως δεν μπορούν όλοι να περπατήσουν μέχρι την Πλάκα μπορείτε να δείτε τι συμβαίνει μέσα στον διαστημικό σταθμό του Flux από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του οργανισμού σε Instagram και Facebook.

Επίσης όσοι θέλετε μπορείτε να στείλετε τους δικούς καθημερινούς ήχους στη Χλόη Αλιγιάννη στο [email protected]

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News