Life & Arts Τετάρτη 28/07/2021, 19:26
LIFE & ARTS

Ο Youtuber που κέρδισε σε αγώνα ταχύτητας τον… άνεμο

Και κέρδισε στοίχημα 10.000 δολάρια

Ο Youtuber που κέρδισε σε αγώνα ταχύτητας τον… άνεμο

Πλουσιότερος κατά 10.000 δολάρια και έχοντας νικήσει έναν διακεκριμένο καθηγητή πανεπιστημίου βγήκε ο Derek Muller, ο οποίος δημιουργεί βίντεο με πειράματα φυσικής για τους 9,55 εκατ. ακολούθους του στο Youtube. Όλα ξεκίνησαν το Μάιο, όταν ο Muller μίλησε στο κανάλι του, με όνομα Veritasium, για το Blackbird. Πρόκειται για ένα όχημα με ανεμογεννήτρια, το οποίο μπορεί να κινηθεί με τη φορά του ανέμου σε ταχύτητα μεγαλύτερη από τον ίδιο τον άνεμο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Το ήξερα ότι ήταν παράλογο, Για να είμαι απολύτως ειλικρινής μαζί σας, όταν πήγα να το οδηγήσω, δεν καταλάβαινα πώς λειτουργεί», δήλωσε ο Muller στο Business Insider. Κάθε σκάφος μπορεί βέβαια να κινηθεί με τη φορά του ανέμου, ωστόσο προκειμένου να φτάσει σε τέτοια ταχύτητα οφείλει να κάνει ζιγκ-ζαγκ στο νερό.

Το ζήτημα τράβηξε την προσοχή του Alexander Kusenko, καθηγητή φυσικής στο UCLA, ο οποίος έστειλε μήνυμα στον Muller, για να τον ενημερώσει ότι σφάλλει. Ο Muller αντιπρότεινε ένα στοίχημα 10.000 δολαρίων, χωρίς ωστόσο να πιστεύει ότι ο Kusenko θα αποδεχόταν. «Χάρη στους νόμους της φυσικής, δεν ρισκάρω τίποτα», δήλωσε τον περασμένο μήνα ο Kusenko στο Vice, αφότου είχε αποδεχθεί το στοίχημα. Αντίστοιχη όμως ήταν και η αυτοπεποίθηση του Muller.

O τελευταίος διεξήγαγε το πείραμα σε λίμνη της Αριζόνα και απέστειλε τα δεδομένα στον Kusenko. Το Blackbird επιτάχυνε σε δύο λεπτά, απορρίπτωντας μία θεωρία που πίστευε ο Kusenko, και έφτασε περίπου τα 45 χιλιόμετρα την ώρα με ταχύτητα ανέμου 16 χιλιομέτρων την ώρα. «Είναι σπαζοκεφαλιά για πολλούς ανθρώπους. Προφανώς και για τον Kusenko», δήλωσε ο Muller στο Business Insider.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS