Life & Arts Τετάρτη 28/07/2021, 18:30
LIFE & ARTS

Ματ Ρίτσαρντς: Στο χρυσό από την πλαστική πισίνα του κήπου του

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ματ Ρίτσαρντς: Στο χρυσό από την πλαστική πισίνα του κήπου του

Πριν από 18 μήνες, κατά την διάρκεια της πανδημίας, ο Ματ Ρίτσαρντς προπονείτο σε μια μικρή πλαστική πισίνα στην πίσω αυλή του σπιτιού του. Προς μεγάλη χαρά των γονιών του, οι προσπάθειές του απέφεραν καρπούς και κατάφερε να κερδίσει το χρυσό στην σκυταλοδρομία ελεύθερο για την Μεγάλη Βρετανία. 

Ο Ρίτσαρντς έκανε το ντεμπούτο του ως ο πρώτος 18χρονος αθλητής από την Ουαλία που κερδίζει το χρυσό σε αυτή την κατηγορία, μαζί με τον συναθλητή του Κάλουμ Τζάρβις. Οι δύο τους αποτελούν τους πρώτους αθλητές από την Ουαλία που συμμετέχουν σε αυτή την κατηγορία και κερδίζουν το χρυσό εκπροσωπώντας την χώρα τους μετά από την νίκη της Αϊρίν Στίρ πριν από 109 χρόνια. 

Λόγω τον περιοριστικών μέτρων κατά την διάρκεια του χρόνου, η πραγματοποίηση των προπονήσεων ήταν δύσκολη. Μιας και οι πισίνες ήταν κλειστές για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, οι αθλητές δεν μπορούσαν να προπονηθούν επαρκώς. 

Έτσι, οι γονείς του Ρίτσαρντς αποφάσισαν να κατασκευάσουν μια πισίνα μήκους 5 μέτρων και βάθους 1 μέτρου για να μπορέσει ο νεαρός αθλητής να προπονηθεί. Η ιδέα προήλθε από έναν Ολλανδό αθλητή ανοιχτής θαλάσσης, ο οποίος είχε υιοθετήσει την ίδια μέθοδο. Η ευφυής αυτή ιδέα επέτρεψε στον 18χρονο αθλητή να εκπροσωπήσει την χώρα του και να κερδίσει το χρυσό. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News