Life & Arts Παρασκευή 21/05/2021, 18:50
LIFE & ARTS

Η μπασκετική «μαγεία» μόλις ξεκινά

Η μπασκετική «μαγεία» μόλις ξεκινά

Είναι αυτή η εποχή του χρόνου. Μπορεί φέτος η κανονική διάρκεια του NBA να κράτησε 72 αντί για τις συνηθισμένες 82 αγωνιστικές λόγω πανδημίας, ωστόσο το πρόγραμμα ήταν τόσο πυκνό, ώστε οι ομάδες της κορυφαίας μπασκετικής λίγκας του πλανήτη αναγκάστηκαν να τρέξουν στα κόκκινα, ενώ δεν ήταν λίγες εκείνες που αντιμετώπισαν -και αντιμετωπίζουν- σοβαρούς τραυματισμούς. Ολα αυτά τώρα όμως μπαίνουν στην άκρη, μιας και από το βράδυ του Σαββάτου ξεκινούν τα play-off, αυτό το παρατεταμένο σπριντ δύο μηνών που στο τέρμα του περιμένει ο τίτλος του «Παγκόσμιου Πρωταθλητή».

Σε αντίθεση μάλιστα με την πρόσφατη ιστορία, αυτή τη χρονιά έχουμε πολλές εξαιρετικά ενδιαφέρουσες κόντρες ήδη από τον πρώτο γύρο, με σπουδαιότερη ίσως την εναρκτήρια (9 μ.μ.) ανάμεσα στον δικό μας, Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους Miami Heat. Η σκληροτράχηλη ομάδα του πανούργου Ερικ Σπόλστρα και του σπουδαίου Τζίμι Μπάτλερ όχι μόνο απέκλεισε πέρυσι τους Bucks του Γιάννη, αλλά έφτασε μέχρι και τους τελικούς, με τον Ελληνα σούπερ σταρ να αναζητά φέτος… εκδίκηση.

Και το δεύτερο πιάτο της ημέρας πάντως είναι επίσης καυτό και προέρχεται από την «Αγρια Δύση». Εκεί οι Dallas Mavericks του θαυματουργού Σλοβένου, Λούκα Ντόνσιτς, αντιμετωπίζουν στις 11.30 μ.μ. τους Los Angeles Clippers των Καουάι Λέοναρντ και Πολ Τζορτζ, σε μια ακόμα αμφίρροπη μονομαχία. Γενικώς φέτος τα ξεκάθαρα φαβορί σπανίζουν, δείγμα της ποιότητας και του ταλέντου που έχει διαχυθεί πια σχεδόν σε ολόκληρη τη λίγκα, καθιστώντας την πιο ανταγωνιστική και ενδιαφέρουσα από ποτέ, ό, τι και να λένε κάποιοι νοσταλγοί του παρελθόντος.

Ποιος μπορεί άραγε να προβλέψει τι θα συμβεί ανάμεσα στους Denver Nuggets του απίθανου -και μεγάλου φαβορί για τον τίτλο του MVP- Νίκολα Γιόκιτς και τους Portland Trail Blazers του «δήμιου» των τελευταίων λεπτών, Ντέιμιαν Λίλαρντ; Ή στην κόντρα του «Βασιλιά» Λεμπρόν (Los Angeles Lakers) με τον παλιόφιλό του, Κρις Πολ και τους τρομερούς φέτος Phoenix Suns; Ακόμα και τα πιο φανερά φαβορί όπως είναι οι «Avengers» Κέβιν Ντουράντ, Τζέιμς Χάρντεν και Κάιρι Ιρβινγκ των Nets, πιθανότατα θα χρειαστεί να ιδρώσουν πολύ για να περάσουν από τους Boston Celtics του αφηνιασμένου Τζέισον Τέιτουμ. Κι όλα αυτά σε κλειστά γήπεδα τα οποία θα έχουν κόσμο, έστω και στο 50% της χωρητικότητας – κάτι τέτοιο βέβαια στο NBA μπορεί να σημαίνει και 15 χιλιάδες φιλάθλους.

Η δική μας παραίνεση είναι «απολαύστε τη μαγεία» που μόλις ξεκινά, ακόμα κι αν χρειαστεί μπόλικο ξενύχτι. Τα περισσότερα από τα παιχνίδια -και σίγουρα τα πιο σημαντικά- καλύπτονται από την Cosmote TV, ωστόσο ειδικά για όσους θέλουν να ακολουθήσουν το δικό τους ωράριο, συνιστούμε την πλατφόρμα του ίδιου του NBA. Εκεί υπάρχουν ειδικές προσφορές που καλύπτουν τα play-off συν την πολύ βολική ρύθμιση απόκρυψης των σκορ, ώστε να παρακολουθήσετε δίχως spoiler του αγώνες.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News