LIFE & ARTS

Η λίγκα που ξέρει να καθηλώνει τους φιλάθλους

Η λίγκα που ξέρει να καθηλώνει τους φιλάθλους

Οταν γύρω στα περασμένα Χριστούγεννα η λίγκα του NBA κήρυξε την καθυστερημένη έναρξη του πρωταθλήματος, με την πανδημία του κορωνοϊού να σαρώνει ακόμα τις ΗΠΑ, ήταν αρκετοί εκείνοι που είπαν πως η συγκεκριμένη διοργάνωση ήταν μάλλον καταδικασμένη. Τα δε μαζικά κρούσματα που παρατηρήθηκαν σε κάποιες ομάδες μερικές εβδομάδες ύστερα από την έναρξη, αναβάλλοντας αναγκαστικά μερικά ματς και καθιστώντας άλλα περίπου… παρωδία, ενίσχυσαν τον ισχυρισμό. Με τον καιρό -και τον εμβολιασμό- ωστόσο τα πράγματα έστρωσαν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και εχθές τα ξημερώματα αυτό το ιδιαίτερο πρωτάθλημα των 72 αγωνιστικών ολοκληρώθηκε απροβλημάτιστα, τουλάχιστον στην κανονική του διάρκεια.

Το κυρίως πιάτο φυσικά μόλις ξεκινά, όμως το NBA έχει φροντίσει και για έξτρα (νοστιμότατο) ορεκτικό. Γιατί πώς αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς την μονομαχία του Λεμπρόν Τζέιμς με τον Στεφ Κάρι, δύο από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών, που θα παρακολουθήσουμε πριν καν ακόμα ξεκινήσουν τα play-off; Ενα βασικό πρόβλημα της κανονικής σεζόν όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν τα αδιάφορα παιχνίδια των τελευταίων αγωνιστικών. Για να το πούμε απλά, με τις θέσεις των play-off να έχουν κριθεί, οι περισσότερες ομάδες είτε πηγαίναν πρόωρες διακοπές, είτε ξεκούραζαν τους παίκτες τους πριν από την τελική κούρσα.

Η λίγκα ωστόσο, που γνωρίζει πως να εκμεταλλεύεται εμπορικά το προϊόν της καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη στον πλανήτη, δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και εισήγαγε, πειραματικά από πέρυσι, το play-in τουρνουά. Δίχως πολλές λεπτομέρειες, αυτό σημαίνει πως οι ομάδες από την 7η μέχρι την 10η θέση σε Ανατολή και Δύση θα παίξουν μεταξύ τους ένα μίνι τουρνουά με έπαθλο τις δύο τελευταίες θέσεις της post-season.

Και να που τα αποτελέσματα ήρθαν έτσι, ώστε όχι μόνο οι τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας είχαν τεράστιο ενδιαφέρον με τις ομάδες να μάχονται για το εισιτήριο στο τουρνουά (ή την αποφυγή του) αλλά να προκύπτει και ένα τρομερό ζευγάρι αντιπάλων. Εχθές το βράδυ ο Στεφ Κάρι φιλοδώρησε με 46 πόντους τους Memphis Grizzlies προκειμένου να σφραγίσει το ραντεβού του με τον «Βασιλιά» Λεμπρόν. Ο τελευταίος υπέστη ελαφρύ διάστρεμμα στο δικό του παιχνίδι με τους Pelicans ωστόσο λογικά θα δηλώσει παρών για την μεγάλη αναμέτρηση της Πέμπτης. Η δε λίγκα, που φέτος μέτρησε απώλειες εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων λόγω της μη προσέλευσης του κόσμου στα γήπεδα, τρίβει τα χέρια της με το δυνατό φινάλε της σεζόν που αναμένεται να καθηλώσει τους φιλάθλους. Ούτε παραγγελία να το είχαν…

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News