Life & Arts Παρασκευή 14/05/2021, 15:39
LIFE & ARTS

«Αποστολή αυτοκτονίας» οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο

«Αποστολή αυτοκτονίας» οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο

«Αποστολή αυτοκτονίας» χαρακτηρίζει ο CEO της κορυφαίας εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου της Ιαπωνίας τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα φέτος το καλοκαίρι, εν μέσω πανδημίας.

Τα σχόλια του CEO της Rakuten Χιρόσι Μικιτάνι στο CNN ήταν τα πιο αιχμηρά που έχουν ακουστεί μέχρι στιγμής, όμως και άλλες προσωπικότητες του επιχειρηματικού τομέα εκφράζουν σοβαρές ανησυχίες για τις συνέπειες που θα έχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες για την Ιαπωνία.

Ο Μικιτάνι είπε, μάλιστα, ότι προσπαθεί να πείσει την κυβέρνηση να ακυρώσει τους Αγώνες, οι οποίοι πρόκειται να αρχίσουν  στις 23 Ιουλίου.

Ο ίδιος έδωσε στην ιαπωνική κυβέρνηση βαθμό 2 στα 10 για τη διαχείριση της πανδημίας.

«Είναι επικίνδυνο να φιλοξενήσουμε το μεγαλύτερο διεθνές γεγονός σε όλο τον κόσμο. Επομένως, το ρίσκο είναι υπερβολικά μεγάλο. Τα οφέλη δεν είναι και τόσο σπουδαία και βλέπουμε πολλές χώρες που ακόμα δυσκολεύονται τόσο πολύ (με τον κορωνοϊό), όπως η Ινδία και η Βραζιλία. Δεν είναι καιρός να γιορτάζουμε ακόμα», τόνισε ο CEO της Rakuten.

Όταν ερωτήθηκε εάν πιστεύει ότι οι Ολυμπιακοί θα μπορούσαν να ακυρωθούν ακόμα και τώρα, απάντησε ότι «όλα είναι πιθανά αυτή τη στιγμή», εκτιμώντας ότι η διοργάνωση ασφαλών Αγώνων είναι δύσκολη.

Εκατοντάδες χιλιάδες Ιάπωνες έχουν υπογράψει υπέρ της ακύρωσης των Ολυμπιακών.  Ο CEO της SoftBank, Μασαγιόσι Σον, είπε αυτή την εβδομάδα στο CNBC ότι «φοβάται» τόσο για την Ιαπωνία όσο και για άλλες χώρες, εάν οι Αγώνες διεξαχθούν φέτος το καλοκαίρι. «Δεν ξέρω πώς μπορούν να υποστηρίξουν την αποστολή των αθλητών», είπε.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News