Life & Arts Παρασκευή 19/03/2021, 17:02
LIFE & ARTS

21 χρόνια Παράγκα

21 χρόνια Παράγκα

Είναι το κρασί που υπάρχει πάντα εκεί, στο μενού του αγαπημένου μας εστιατορίου, στην κάβα της γειτονιάς αλλά και στο ράφι του σουπερμάρκετ, είναι η ετικέτα που έχει μπει τόσες και τόσες φορές στο τραπέζι του σπιτιού μας.

Το κτήμα Κυρ-Γιάννη γιορτάζει φέτος 21 σοδειές της δημοφιλούς ετικέτας Παράγκα, μια επέτειος που συμπίπτει με τον εορτασμό της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Έτσι προέκυψε και το όνομα της ειδικής αυτής εμφιάλωσης, «Παράγκα Revolution».  Προς τιμήν των πιστών φίλων του κρασιού δημιουργήθηκε ένα βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστούν οι άνθρωποι της Κυρ-Γιάννη και θυμούνται τι έκαναν πριν 21 χρόνια, στην πρώτη σοδειά της Παράγκας.

Η κλασική παράγκα, ένα ευκολόπιοτο και απόλυτα value for money κρασί, σε ερυθρή και λευκή εκδοχή, εξάγεται σε 44 χώρες. Η Γερμανία, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Αυστραλία, η Κύπρος και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι αυτές που φαίνεται πως την έχουν αγκαλιάσει ενθέρμως. Επιπλέον, είναι ένα κρασί που βραβεύεται σταθερά τα τελευταία οκτώ χρόνια με bronze και silver διακρίσεις από έγκριτους θεσμούς, όπως είναι το Decanter. 

Όσο για την Παράγκα Revolution, είναι ένα ερυθρό blend από Syrah και Cabernet Sauvignon της χρονιάς του 2019, από τους αμπελώνες του κτήματος στο Αμύνταιο.

21 χρόνια Παράγκα-1

Δίπλα της μπαίνουν λιπαρά και στιβαρά τυριά, όπως το brie ή μια γραβιέρα ωρίμανσης. Της πάει το barbeque και οι μετρίως πικάντικες σάλτσες, ακόμα κι ένα ζουμερό μπέργκερ, όπως λένε οι υπεύθυνοι του οινοποιείου. Κυκλοφορεί σε 24.000 φιάλες, διαθέσιμες σε κάβες και σουπερμάρκετ.   

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News