Life & Arts Δευτέρα 22/05/2023, 16:32
LIFE & ARTS

Βιβλίο για τη συνεισφορά της ελληνικής μεταπολεμικής βιομηχανίας

Το βιβλίο «Καινοτομία και Βιομηχανικός Μετασχηματισμός στην Ελλάδα 1950-1973», αναλύει την ιστορία και τη συμβολή της ελληνικής μεταπολεμικής βιομηχανίας

Βιβλίο για τη συνεισφορά της ελληνικής μεταπολεμικής βιομηχανίας

Είναι ιδιαίτερα σπάνιο ένα επιστημονικό βιβλίο να «γεννάει» δύο παιδιά. Το βιβλίο «Καινοτομία και Βιομηχανικός Μετασχηματισμός στην Ελλάδα 1950-1973», αναλύει την ιστορία και τη συμβολή της ελληνικής μεταπολεμικής βιομηχανίας. Η πρώτη έκδοση κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2021 και εξαντλήθηκε, ενώ τον Ιανουάριο του 2023 εκδόθηκε η δεύτερη, εκτάσεως 500 σελίδων.

Τον Απρίλιο του 2023 κυκλοφόρησαν από τις Εκδόσεις Κέρκυρα – economia publishing δύο συνοπτικές εκδόσεις περίπου 100 σελίδων η κάθε μία, στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα. Η ελληνική έκδοση διανεμήθηκε την Κυριακή 23-4-23 στους συνδρομητές της Καθημερινής. Η αγγλική έκδοση ενδιαφέρει επιλεγμένους αναγνώστες, όπως στελέχη πολυεθνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, πρεσβείες, Οικονομικά Επιμελητήρια ξένων κρατών κλπ.

Στο βιβλίο αναδεικνύεται η συνεισφορά της εγχώριας βιομηχανίας στην οικονομία, στην εκπαίδευση των εργαζομένων, καθώς και στην ελληνική κοινωνία ευρύτερα. Οι συνοπτικές εκδόσεις, αλλά και η αναλυτική πωλούνται ήδη στα βιβλιοπωλεία. Σε όλες τις εκδόσεις ο πρόλογος είναι του κου Γιάννη Στουρνάρα και ο επίλογος του κου Παναγή Βουρλούμη.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News