Life & Arts Τρίτη 16/05/2023, 17:26
LIFE & ARTS

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αφαιρεί όνομα χορηγών λόγω σκανδάλου 

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αφαιρεί όνομα χορηγών λόγω σκανδάλου 

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αφαιρεί από τα κτίρια και τις βιβλιοθήκες το όνομα της οικογένειας Sackler, η οποία ήλεγχε μια εταιρεία που κατηγορείται ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην κρίση των οπιοειδών στις ΗΠΑ.

Το όνομα θα αφαιρεθεί από τις γκαλερί του Μουσείου Ashmolean καθώς και από διάφορους τίτλους εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της θέσης αναπληρωτή καθηγητή.

Η απόφαση ελήφθη σε συμφωνία με την οικογένεια, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του πανεπιστημίου, την οποία μεταδίδει το Bloomberg. 

Οι Sacklers κατείχαν την εταιρεία Purdue Pharma LP, η οποία παρήγαγε το ιδιαίτερα δημοφιλές παυσίπονο OxyContin. Επιπλέον αποτελούσαν για δεκαετίες μία από τις κορυφαίες φυσιογνωμίες της παγκόσμιας φιλανθρωπίας, με το όνομά τους να είναι γραμμένο σε μουσεία σε όλο τον κόσμο. 

Αλλά καθώς η Purdue συνδέθηκε με την κρίση των οπιοειδών, οργανισμοί όπως το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης, η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου και το Λούβρο στο Παρίσι εγκατέλειψαν το όνομά τους.

Η Βιβλιοθήκη Sackler της Οξφόρδης θα γίνει η Βιβλιοθήκη Τέχνης, Αρχαιολογίας και Αρχαίου Κόσμου Bodleian. Το όνομα θα διατηρηθεί στην Αψίδα του Clarendon και στον πίνακα δωρητών του Μουσείου Ashmolean για μια ιστορική καταγραφή των δώρων στο πανεπιστήμιο, είπε η Οξφόρδη.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

PwC: Μνημόνιο συνεργασίας με το Executive-MBA του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Κύμα φυγής επιστημόνων από τη Ρωσία

Η Ελλάδα έχει αναξιοποίητα 2,7 εκατομμύρια εργατικά χέρια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News