Life & Arts Παρασκευή 21/04/2023, 19:40
LIFE & ARTS

Ολλανδία: Βάζει «φρένο» στους ξένους φοιτητές στα πανεπιστήμια 

Ολλανδία: Βάζει «φρένο» στους ξένους φοιτητές στα πανεπιστήμια 

Μέτρα για να περιορίσει τον αριθμό των ξένων φοιτητών που έρχονται στην Ολλανδία, εξετάζει η κυβέρνηση της χώρας, καθώς τα πανεπιστήμια δεν έχουν πλέον χώρο.

«Θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου της ροής των μαθητών, όπου είναι απαραίτητο», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού και Επιστήμης, Robbert Dijkgraaf, σύμφωνα με το Bloomberg. «Εάν δεν υπάρχει μέτρο, θα υπάρξουν, μεταξύ άλλων, υπερπλήρεις αίθουσες διαλέξεων, υψηλός φόρτος εργασίας των καθηγητών και έλλειψη καταλυμάτων, γεγονός που ασκεί πίεση στην προσβασιμότητα της εκπαίδευσης».

Ο αριθμός των ξένων φοιτητών στην ολλανδική τριτοβάθμια εκπαίδευση, έχει αυξηθεί απότομα τα τελευταία χρόνια. Η Ολλανδία φιλοξένησε 115.000 μαθητές πέρυσι, την στιγμή που πριν επτά χρόνια ο αριθμός ήταν λιγότερος από το ένα τρίτο αυτού. Περίπου το 40% των νέων φοιτητών στα ολλανδικά πανεπιστήμια είναι επί του παρόντος ξένοι φοιτητές.

Ως πιθανό μέτρο, ο υπουργός είπε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο εφαρμογής ενός «έκτακτου ορίου χωρητικότητας» που θα απαγορεύει την εισροή φοιτητών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Dijkgraaf υπογράμμισε ότι θα ανακοινώσει τα σχέδιά του σε λίγους μήνες.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Το «Study in Greece» ο επίσημος φορέας εξωστρέφειας των ελληνικών πανεπιστημίων

John Maynard Keynes: Επίκαιρος, 77 χρόνια από τον θάνατό του

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News