Life & Arts Παρασκευή 10/03/2023, 18:46
LIFE & ARTS

Το απλό μυστικό της καλής διαπραγμάτευσης από μία πολυεκατομμυριούχο 

Το απλό μυστικό της καλής διαπραγμάτευσης από μία πολυεκατομμυριούχο 

Το μυστικό διαπραγμάτευσης που την έκανε να φτάσει στην κορυφή, μοιράζεται η Μπάρμπαρα Κορκοράν, το οποίο δεν είναι άλλο, από τον «κατευνασμό της προσωπικότητας του ατόμου στο τραπέζι», σε αντίθεση με την εστίαση στα χρήματα, όπως νομίζουν οι περισσότεροι.

Η επιχειρηματίας, επενδυτής και τηλεοπτική προσωπικότητα, με περιουσία που αγγίζει τα 100 εκατ. δολάρια, την οποία έχτισε από το μηδέν, τόνισε στο CNBC, πως η «διαπραγμάτευση έχει να κάνει με το εγώ και το χρονοδιάγραμμα, πολύ περισσότερο από την τιμή».

Είναι ένα μάθημα που πήρε μέσα από την αποτυχία, όταν πριν από περίπου τρεις δεκαετίες, της έκαναν μια πρόταση να πουλήσει την κτηματομεσιτική της επιχείρηση, The Corcoran Group.

Ο υποψήφιος αγοραστής απέρριψε την αρχική τιμή της και έπειτα η ίδια χρειάστηκε μερικές μέρες για να κάνει μια αντιπροσφορά. Όταν έστειλε πίσω το νέο αριθμό, ο αγοραστής δεν τον απέρριψε απλώς, αλλά αποχώρησε γενικά από τις διαπραγματεύσεις της αγοραπωλησίας.

Το λάθος της Κορκοράν, δεν ήταν ότι ζήτησε πολλά χρήματα, αλλά ότι ο αγοραστής ένιωσε ασέβεια όταν εκείνη δεν απάντησε αρκετά σύντομα. Έτσι, όταν μία κτηματομεσιτική εταιρεία της πρόσφερε 22 εκατομμύρια δολάρια για τον Όμιλο Corcoran περίπου 10 χρόνια αργότερα, υπέβαλε γρήγορα την αντιπρότασή της, ζητώντας 66 εκατομμύρια δολάρια.

Η τιμή ήταν «άπληστη», όπως είπε η ίδια, αλλά την δέχτηκαν. 

Η συμφωνία επιβεβαίωσε τα όσα είχε καταλάβει η Κορκοράν. Πέτυχε επειδή «έκανε αντιπροσφορά γρήγορα», δείχνοντας έτσι ενδιαφέρον να συνεργαστεί με την ομάδα. 

Μάλιστα δίδαξε το εν λόγω μάθημα και στην ομάδα της. «Ως μεσίτης ακινήτων που διοικεί 1.000 αντιπροσώπους πωλήσεων, έπρεπε να τους διδάξω διαπραγματευτικές δεξιότητες», τόνισε. «Μάθαμε να διαχειριζόμαστε τους εγωισμούς περισσότερο από τους αριθμούς».

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Έγινε ο πλουσιότερος του κόσμου και το χρωστά στον πατέρα του: Τι του έμαθε για το χρήμα όταν ήταν παιδί

Η συμβουλή του Τζον Κατσιματίδη στη νέα γενιά: Πώς θα ζήσετε το Αμερικανό Όνειρο

Ποια είναι η «κίνηση ματ» που κάνουν στην καριέρα τους όσοι καταλήγουν εκατομμυριούχοι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News