Business & Finance Δευτέρα 27/02/2023, 08:31
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποια είναι η «κίνηση ματ» που κάνουν στην καριέρα τους όσοι καταλήγουν εκατομμυριούχοι

Ποια είναι η «κίνηση ματ» που κάνουν στην καριέρα τους όσοι καταλήγουν εκατομμυριούχοι

Μετά από έρευνα πέντε χρόνων και 233 συνεντεύξεις σε εκατομμυριούχους, ο Tom Corley, συγγραφέας του βιβλίου “Rich Habits: The Daily Success Habits of Wealthy Individuals”, βρήκε τελικά το κοινό χαρακτηριστικό στην επαγγελματική πορεία των εκατομμυριούχων.

Ο συγγραφέας, μιλώντας στο CNBC, είπε πως όλοι όσοι κατάφεραν να αποκτήσουν πλούτη, παραιτήθηκαν από τις δουλειές τους στα μέσα ή τα τέλη της καριέρας τους. Κάποιοι  από αυτούς έφυγαν για να ξεκινήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις, ενώ άλλοι ανέλαβαν θέσεις που πρόσφεραν περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης και υψηλότερο μισθό.

Ακολουθούν οι έξι λόγοι που τους έκαναν να αποχωρήσουν από το εργασιακό τους περιβάλλον:

1. Έκαναν λιγότερα από τις δυνατότητές τους

Οι εκατομμυριούχοι στη μελέτη του Corley συχνά έκαναν βαρετές, επαναλαμβανόμενες εργασίες, με τις οποίες δεν μπορούσαν να αναδείξουν τις δυνάμεις και τα ταλέντα τους.

Ένα άτομο εργαζόταν σε μια εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, ένιωθε ότι μπορούσε να ασχοληθεί με περισσότερα και τελικά εγκατέλειψε τη δουλειά του για να συνεργαστεί με κάποιον άλλο γνώστη του κλάδου. Μαζί, εγκαινίασαν ένα νέο υποκατάστημα μιας διεθνούς εταιρείας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στις ΗΠΑ και πλέον είναι στελέχη της εταιρείας που αξίζει πολλά δισεκατομμύρια δολάρια.

2. Είχαν τοξικά αφεντικά

Οι διευθυντές που είναι απαιτητικοί, εγωιστές, αλαζονικοί ή δεν ενδιαφέρονται για τις απόψεις των υφισταμένων τους, δεν τους βοηθούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους για να αποκομίσουν κέρδη.

Ένας εκατομμυριούχος είπε ότι είχε βαρεθεί τόσο πολύ με τον μάνατζέρ του, ο οποίος μόνο επέκρινε τη δουλειά του, αντί να κάνει εποικοδομητικά σχόλια, που έφυγε για να δημιουργήσει τη δική του εταιρεία κατασκευής ακινήτων, παίρνοντας μαζί του αρκετούς υπαλλήλους που ένιωθαν το ίδιο. Η εταιρεία αναπτύχθηκε τόσο, που οι ιδρυτές τώρα είναι πολύ πλούσιοι.

3.  Έτρεμαν την εταιρική κουλτούρα

Μια υπονομευτική κουλτούρα κακόβουλου κουτσομπολιού μπορεί να κάνει οποιονδήποτε να αισθάνεται άγχος όταν πηγαίνει στη δουλειά κάθε μέρα. Αυτό συνέβη σε ένα από τα άτομα στη μελέτη, που ήταν διευθυντής σε μια λογιστική εταιρεία. Τελικά έφυγε λόγω του τοξικού περιβάλλοντος. ‘Επειτα από μήνες χωρίς δουλειά, έλαβε μια προσφορά σε μια ανταγωνιστική εταιρεία, όπου εξελίχθηκε και έγινε συνεργάτης.

4. Δεν πληρώνονταν αρκετά ή δεν έπαιρναν αυξήσεις

Ένα σίγουρο σημάδι ότι ήταν καιρός να αρχίσουν να ψάχνουν για μια άλλη ευκαιρία, ήταν όταν οι μισθοί τους μετά βίας μπορούσαν να συμβαδίσουν με τους λογαριασμούς.

Οι -μελλοντικοί τότε- εκατομμυριούχοι, δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά τις διακοπές που ήθελαν ή να εξοικονομήσουν αρκετά χρήματα για να αγοράσουν ένα σπίτι. Ένα άτομο που εργαζόταν σε μια μεγάλη αντιπροσωπεία αυτοκινήτων αποφάσισε να αναλάβει δράση. Χάρη στις επενδύσεις της οικογένειάς του και των φίλων του, δημιούργησε τη δική του αντιπροσωπεία και πούλησε το franchise, κάτι που του επέτρεψε να δημιουργήσει σημαντική περιουσία.

5. Περνούσαν πολύ χρόνο στις μετακινήσεις

Μια αυτοδημιούργητη εκατομμυριούχος στη μελέτη, έκανε πολύ ώρα να μετακινηθεί από το σπίτι της, στην εργασία της. Τελικά κατέληξε να πάρει το ρίσκο να αλλάξει δουλειά για να μην περνάει τόσο χρόνο στο δρόμο και είχε αποτέλεσμα. Ανέβηκε σε ανώτερη θέση και συνταξιοδοτήθηκε πρόωρα χάρη σε ένα πολύ γενναιόδωρο πακέτο αποχώρησης.

6. Η βιομηχανία τους ήταν ασταθής

Ένας επαγγελματίας πληροφορικής εγκατέλειψε την κατασκευαστική εταιρεία στην οποία εργαζόταν, για να ενταχθεί στο δυναμικό μιας νέας επιχείρησης που προσφέρει ηλεκτρονικά εκπτωτικές υπηρεσίες σε ακίνητα.

Εκείνη την εποχή, ήταν μια σχετικά νέα βιομηχανία. Αλλά το ρίσκο άξιζε τον κόπο, αφού όταν ήρθε η επιτυχία για την εταιρεία, το ίδιο συνέβη και με εκείνον. Αυτή είναι μια καλή υπενθύμιση ότι οι δεξιότητες κάποιου μπορούν να είναι πιο χρήσιμες σε άλλο τομέα, από όσο νομίζει.

Η τελική συμβουλή του Corley είναι να μην φοβάται να ξεκινήσει κανείς από την αρχή, κάνοντας κάτι που τον ενθουσιάζει. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

«Να είστε τρελοί»: Η απρόσμενη συμβουλή του ανθρώπου που έγινε ο νεότερος CEO σε εταιρεία του Fortune 500

Επιστήμονας του Χάρβαρντ αποκαλύπτει: Αυτή είναι η πιο υποτιμημένη δεξιότητα των επιτυχημένων ανθρώπων

Τα αγριόχορτα και τα λουλούδια: Ο ειλικρινής Warren Buffett μοιράζεται το μυστικό της επιτυχίας του

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News