Life & Arts Πέμπτη 2/03/2023, 16:53
LIFE & ARTS

Έλον Μασκ: Έχασε ξανά τα «σκήπτρα» του πλουσιότερου ανθρώπου μετά από 48 ώρες 

Έλον Μασκ: Έχασε ξανά τα «σκήπτρα» του πλουσιότερου ανθρώπου μετά από 48 ώρες 

Για μόλις 48 ώρες κατάφερε να παραμείνει στη θέση του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, ο Έλον Μασκ, αφού έχασε περίπου 2 δισ. δολάρια από τα 184 δισ. της καθαρής του περιουσίας, μέσα σε μόλις μία μέρα. 

Στην πρώτη θέση βρίσκεται εκ νέου ο Μπέρναρντ Άρνολντ, Διευθύνων Σύμβουλος της LVMH, ο οποίος έχει περιουσία 186 δισ.δολαρίων.

Ο Γάλλος δισεκατομμυριούχοςκατάφερε να πάρει τη θέση του Μασκ για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο μετά την πτώση της τιμής της μετοχής της Tesla -την οποία διευθύνει ο δεύτερος- κατά 65% το 2022. 

Η ολίσθηση του Μασκ από την πρώτη θέση ακολουθεί την πτώση της μετοχής της Tesla, κατά 1,4% την Τετάρτη 1/3, ενώ η κάθοδος επεκτάθηκε στις συναλλαγές εκτός ωραρίου, τερματίζοντας στο -5,7%. Δεδομένου ότι ο Μασκ κατέχει το 13% του κολοσσού ηλεκτρικών αυτοκινήτων, δεν φαίνεται περίεργο που επηρεάστηκε σε τέτοιο βαθμό η περιουσία του. 

Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί πως παρά την υποχώρηση της Τετάρτης, η μετοχή της Tesla εξακολουθεί να σημειώνει άνοδο 65% μέχρι στιγμής φέτος, καθώς η ζήτηση βελτιώθηκε μετά από μειώσεις τιμών και ευνοϊκές αλλαγές φορολογικής πίστωσης στις ΗΠΑ για τα ηλεκτρικά οχήματα.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Ο Έλον Μασκ βρήκε τον διάδοχό του στο Twitter; Ποιος είναι ο Στιβ Ντέιβις

Tesla: Πως θα κρατήσει το προβάδισμα στο σημερινό ανταγωνισμό

Το «Μπάκιγχαμ» μηνύει τον Μασκ για απλήρωτα ενοίκια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News