Life & Arts Πέμπτη 2/03/2023, 14:40
LIFE & ARTS

Δεν περίμεναν το ChatGPT: Ποιες εταιρείες χρησιμοποιούν ήδη την τεχνητή νοημοσύνη 

Δεν περίμεναν το ChatGPT: Ποιες εταιρείες χρησιμοποιούν ήδη την τεχνητή νοημοσύνη 

Μετά την ιστορική επιτυχία του ChatGPT της OpenAI παγκοσμίως, η πιο «hot» συζήτηση μεταξύ εταιρειών και επενδυτών είναι η τεχνητή νοημοσύνη.

Παρά το γεγονός ότι πολλές είναι οι επιχειρήσεις που αναφέρουν τις φιλοδοξίες τους για την εισχώρηση της AI στις λειτουργικές τους διαδικασίες, δεν είναι λίγες εκείνες, που είχαν εφαρμόσει ή προγραμματίσει σχετικές πρακτικές, πολύ πριν ο εν λόγω κλάδος αρχίσει να γίνεται mainstream. 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά παραδείγματα χρήσης της AI από επιχειρήσεις σε διάφορους τομείς, σύμφωνα με το Bloomberg: 

Διαφήμιση

Η Google χρησιμοποιεί μεγάλα γλωσσικά μοντέλα για να ενισχύσει τη μηχανή αναζήτησής της, προσπαθώντας να προβλέψει το τι θέλουν να μάθουν με τις ερωτήσεις τους οι χρήστες. AI χρησιμοποιείται επίσης για την αύξηση των αλληλεπιδράσεων των καταναλωτών με τις διαφημίσεις. 

Η Meta επενδύει κατά κύριο λόγο στην τεχνητή νοημοσύνη, για να αναπτύξει εργαλεία απορρήτου, καθώς και για να βοηθήσει τους διαφημιστές να προβάλλουν πιο σχετικές και ελκυστικές διαφημίσεις στους χρήστες. 

Για την WPP, τον μεγαλύτερο διαφημιστικό όμιλο στον κόσμο βάσει εσόδων, η τεχνητή νοημοσύνη είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού μπορεί να βοηθήσει στην εύρεση σχετικού κοινού και στη μέτρηση του αντίκτυπου της δουλειάς της εταιρείας.

Αναζήτηση

Η ανανεωμένη μηχανή αναζήτησης Bing, της Microsoft, θα έχει τη δυνατότητα συνομιλίας και θα μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να συνθέσουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλο περιεχόμενο. 

Μετάφραση

Το Zoom θα αρχίσει να χρησιμοποιεί περισσότερες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης στα προϊόντα του, έχοντας νέες δυνατότητες όπως μετάφραση, υπότιτλους σε βίντεο και ανάλυση πωλήσεων.

Ιατρικές συσκευές, έρευνα και δοκιμές

Η GE HealthCare σχεδιάζει έναν αλγόριθμο που βοηθάει στην ταχύτερη παραγωγή ευκρινέστερων εικόνων για τους ακτινολόγους. Επιπλέον, φτιάχνει ένα προϊόν υπερήχων καρδιάς που χρησιμοποιεί AI για να βοηθήσει στην αξιολόγηση της λειτουργίας του καρδιακού μυός.

Η Charles River Laboratories θεωρεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει στην ανακάλυψη φαρμάκων, πιθανώς υποδεικνύοντας εάν ένα νέο φάρμακο θα είναι τόσο αποτελεσματικό όσο ένα παλιό. 

Τέλος η Quest Diagnostics, που διαχειρίζεται κέντρα ιατρικών δοκιμών, έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί ένα εξαιρετικά αυτοματοποιημένο εργαστηριακό σύστημα μικροβιολογίας που αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την ανάλυση δειγμάτων. 

Κυβερνασφάλεια

Η Palo Alto Networks χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη στις υπηρεσίες ασφαλείας της για την αποτροπή κυβερνοεπιθέσεων και έχει ήδη κερδίσει 30 εκατομμύρια δολάρια από πωλήσεις του προϊόντος της που χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση για τον εντοπισμό απειλών.

Προμήθεια προϊόντων, απογραφή και ανάλυση

Η Brands χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προβλέψει και να προτείνει πόσα προϊόντα θα πρέπει να παραγγείλουν οι υπεύθυνοι εστιατορίων κάθε εβδομάδα για 3.000 από τις τοποθεσίες Taco Bell και KFC στις ΗΠΑ. Στόχος είναι να μειωθούν τα απόβλητα και οι μεταφορές αποθεμάτων μεταξύ των καταστημάτων. 
Η Home Depot χρησιμοποιεί ένα εργαλείο που γνωστοποιεί στους υπαλλήλους πότε το απόθεμα στα ράφια εξαντλείται.

Υπηρεσίες αντιστοίχισης

Η Airbnb στοχεύει στην αντιμετώπιση της πρόκλησης αντιστοίχισης ταξιδιωτών με οικοδεσπότες, μέσω της τεχνητής νοημοσύνης. 

Εξυπηρέτηση πελατών

Η Wells Fargo & Co. θα αρχίσει να προσφέρει στους πελάτες έναν εικονικό βοηθό που χρησιμοποιεί AI για να εξατομικεύσει και να απλοποιήσει την τραπεζική εμπειρία των ανθρώπων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι είναι πολλές οι εταιρείες που δεν έχουν «αγκαλιάσει» την τεχνητή νοημοσύνη. Μάλιστα ορισμένες από αυτές, έχουν φτάσει στο σημείο να απαγορεύουν ή να περιορίζουν τη χρήση του ChatGPT από τους υπαλλήλους τους. Η Citigroup, η Deutsche Bank και η Goldman Sachs είναι μεταξύ εκείνων που απαγόρευσαν πρόσφατα στους υπαλλήλους να χρησιμοποιούν το chatbot.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Τεχνητή νοημοσύνη: Η ρουμανική κυβέρνηση «προσλαμβάνει» έναν πολύ ειδικό σύμβουλο

OpenAI: Διαθέσιμο για εταιρείες που μπορούν να το ενσωματώσουν σε εφαρμογές το ChatGPT

«Έχω βάλει ένα Chatbot να κάνει κρυφά τη δουλειά μου»

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News