Green Economy Δευτέρα 29/08/2022, 10:47
GREEN ECONOMY

«Ανάσα» στο φυσικό αέριο: Κάτω από τα 300 ευρώ τον Σεπτέμβριο

«Ανάσα» στο φυσικό αέριο: Κάτω από τα 300 ευρώ τον Σεπτέμβριο

«Ανάσα» στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου έδωσε η επιβεβαίωση της Γερμανίας ότι τα αποθέματα της χώρας γεμίζουν ταχύτερα από το προσδοκώμενο ενόψει του χειμώνα.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, το επίπεδο των αποθεμάτων αναπληρώνεται γρήγορα, σε βαθμό που ο στόχος της πληρότητας του 85% – που επρόκειτο να επιτευχθεί τον Οκτώβριο – εν τέλει αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.

Ως αποτέλεσμα των δηλώσεων η πίεση στην αγορά αποκλιμακώθηκε άμεσα, με την τιμή του φυσικού αερίου για τον Σεπτέμβριο στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ – έναν δείκτη βαρόμετρο για την κατάσταση της αγοράς στην Ευρώπη – διολίσθησε κάτω των 300 ευρώ και λίγο πριν τις 11 ώρα Ελλάδος καταγράφει απώλειες περίπου 12,22% στα 296 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Σε κάθε περίπτωση, ο εφοδιασμός της Γηραιάς Ηπείρου με φυσικό αέριο εξακολουθεί να είναι ευαίσθητος, ενόσω συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χειρότερη ενεργειακή κρίση των τελευταίων δεκαετιών. Οι χαμηλότερες ροές από τη Ρωσία, σε συνδυασμό με τα blackout στη Νορβηγία και τον κλιμακούμενο ανταγωνισμό για την εξασφάλιση LNG, ενισχύουν συνεχώς την ένταση στην αγορά.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Εως 6 δισ. ευρώ θα κοστίσει φέτος η θέρμανση στα νοικοκυριά

Νέο ρεκόρ στο Χρηματιστήριο Ενέργειας

Στα ύψη οι τιμές του φυσικού αερίου για όλο το 2023

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News