Green Economy Κυριακή 20/03/2022, 15:39
GREEN ECONOMY

Γερμανία: Συμφωνία με το Κατάρ για την προμήθεια φυσικού αερίου

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι η συμφωνία έχει κλείσει.

Γερμανία: Συμφωνία με το Κατάρ για την προμήθεια φυσικού αερίου

Σε μακροπρόθεσμη συμφωνία με το Κατάρ έχει καταλήξει η Γερμανία προκειμένου να προμηθεύεται φυσικό αέριο από τη χώρα του Περσικού Κόλπου, στην προσπάθειά της να απεξαρτηθεί ενεργειακά από τη Ρωσία, όπως δήλωσε σήμερα Κυριακή Γερμανός αξιωματούχος.

Η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη προμηθεύτρια φυσικού αερίου της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης και ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ έχει ξεκινήσει αρκετές πρωτοβουλίες για να μειώσει την ενεργειακή εξάρτηση της Γερμανίας από τη Ρωσία από τότε που εισέβαλε στη γειτονική Ουκρανία.

Ο Εμίρης του Κατάρ Σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ-Θάνι δέχθηκε τον Χάμπεκ σήμερα και οι δυο τους συζήτησαν τρόπους ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, ιδιαίτερα στον ενεργειακό κλάδο, όπως ανέφερε το γραφείου τύπου του Εμίρη.

Από τη μεριά του, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι η συμφωνία έχει κλείσει.

«Οι εταιρείες που έχουν έρθει στο Κατάρ μαζί με τον υπουργό Οικονομίας θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για συμβόλαια με την πλευρά του Κατάρ», σημείωσε ο εκπρόσωπος.

Ο Χάμπεκ συνάντησε επίσης τον υπουργό Ενέργειας του Κατάρ Σάαντ Σεριντά Αλ-Καάμπι στη Ντόχα, όπου συζήτησαν τις σχέσεις στην ενέργεια ανάμεσα στις δύο χώρες και τη συνεργασία μεταξύ του Κατάρ, ενός από τους κορυφαίους εξαγωγείς φυσικού αερίου στον κόσμο, και της Γερμανίας, καθώς και τρόπους βελτίωσής τους.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Το ρωσικό φυσικό αέριο διχάζει την Ε.Ε. ενόψει της Συνόδου Κορυφής

Το υψηλό κόστος της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης

Ευρώπη: Η ενεργειακή απεξάρτηση από τη Ρωσία είναι «στρωμένη με αγκάθια»

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News