Green Economy Τετάρτη 16/12/2020, 16:24
GREEN ECONOMY

Έρχεται νέο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» ύψους 1 δισ. ευρώ

Έρχεται νέο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» ύψους 1 δισ. ευρώ

Την προκήρυξη και νέου προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» εντός του α’ εξαμήνου του 2021 προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.  

Το νέο πρόγραμμα θα έχει προϋπολογισμό τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ και θα έρχεται ως συνέχεια του εν εξελίξει «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», το οποίο «τρέχει» από την προηγούμενη εβδομάδα.

«Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι ένα αντίστοιχο πρόγραμμα θα προκηρύσσεται κάθε χρόνο όλα τα επόμενα χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, σήμερα ανακοινώνουμε ότι το επόμενο πρόγραμμα θα έχει προϋπολογισμό τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ και θα προκηρυχθεί οπωσδήποτε εντός του α’ εξαμήνου του 2021» τόνισε, χαρακτηριστικά, ο αρμόδιος υπουργός. 

Στο μεταξύ, όσον αφορά τον τρέχον πρόγραμμα, σήμερα έκλεισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα, για την Στερεά Ελλάδα υποβλήθηκαν 4.209 αιτήσεις, από τις οποίες εγκρίθηκαν οι 1.382, δεσμεύοντας 29,4 εκατ. ευρώ. Η μέση επιχορήγηση διαμορφώθηκε στα 21.250 ευρώ. Για την Πελοπόννησο υποβλήθηκαν 4.729 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 2.002, δεσμεύοντας τα 44,8 εκατ. ευρώ. Η μέση επιχορήγηση ανήλθε στα 22.400 ευρώ.

Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, πρόκειται να ανοίξει και η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News