Green Economy Τρίτη 8/02/2022, 15:29
GREEN ECONOMY

Ενεργειακή κρίση: Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις για νέα μέτρα στήριξης

Ενεργειακή κρίση: Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις για νέα μέτρα στήριξης

Αύριο στις 10:15 πμ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα στήριξης που θα ισχύσουν τον Φεβρουάριο.

Τα μέτρα στήριξης αφορούν τα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, με στόχο την αντιστάθμιση των επιπτώσεων από τις ανατιμήσεις στην ενέργεια.

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος Ιανουαρίου, ο υπουργός μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ανακοίνωσε τρεις δράσεις για τη στήριξη των επιχειρήσεων σε ό,τι αφορά τον περιορισμό των επιπτώσεων από τη μεγάλη αύξηση του ενεργειακού κόστους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σκρέκας είχε ανακοινώσει τις ακόλουθες δράσεις για το α’ εξάμηνο του 2022:

  • Πρόγραμμα «Εξοικονομώ» αποκλειστικά για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 
  • Πρόγραμμα επιδότησης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στις στέγες των επιχειρήσεων. Μάλιστα, όπως σημείωσε, θα ανοίξει η πλατφόρμα του ΔΕΔΔΗΕ ακόμη και στις περιοχές με κορεσμένα δίκτυα, αλλά αποκλειστικά για την ένταξη των φωτοβολταϊκών των επιχειρήσεων. 
  • Πρόγραμμα επιδότησης για την αντικατάσταση παλιών ενεργοβόρων συσκευών στις επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα κλιματιστικών μηχανημάτων. Το εν λόγω πρόγραμμα δεν θα επιδοτεί την αντικατάσταση συσκευών που συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία. Τέτοιο πρόγραμμα, σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, επεξεργάζεται το υπουργείο Ανάπτυξης. 

Τέλος, ο ίδιος είχε τονίσει στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης ότι αναμένεται η απάντηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού (DG Comp) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το αίτημα που έχει υποβάλλει η ελληνική κυβέρνηση να αυξηθεί στο 75% η επιδότηση της αύξησης στο ηλεκτρικό ρεύμα για ορισμένους ευάλωτους κλάδους. Σήμερα η επιδότηση ανέρχεται στο 50% της αύξησης.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Κ. Σκρέκας: Υπό συζήτηση το 75% επιδότησης του ενεργειακού κόστους για κάποιους κλάδους

Απόσυρση συσκευών: Επιδότηση 30% με 50% σε 200.000 νοικοκυριά

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News