Green Economy Πέμπτη 18/11/2021, 09:12
GREEN ECONOMY

Ενέργεια: Ισραηλινό ενδιαφέρον για φωτοβολταϊκά στην Ελλάδα

Ενέργεια: Ισραηλινό ενδιαφέρον για φωτοβολταϊκά στην Ελλάδα

Σε συνομιλίες για την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων στην Ελλάδα βρίσκεται το Ισραήλ, στο πλαίσιο των σχεδίων του για την μείωση των εκπομπών ρύπων και την ενίσχυση του κλάδου της πράσινης τεχνολογίας του. 

Όπως ανέφερε στο Bloomberg ο Yair Pines, γενικός διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, το Ισραήλ στρέφεται  προς γειτονικές χώρες και βρίσκεται ήδη σε σχετικές συζητήσεις για projects στην Ελλάδα, στην Ιορδανία, στην Αίγυπτο, στην Κύπρο αλλά και σε πιο μακρινές χώρες.  

Η πρόοδος εξαρτάται εν μέρει από την ανάπτυξη επαρκών συστημάτων μεταφοράς και αποθήκευσης, είπε. 

Όπως εξήγησε ο Pines, το πυκνοκατοικημένο Ισραήλ αναζητά χώρες με περισσότερη ελεύθερη γη, στις οποίες θα δώσει την τεχνογνωσία του. Τα πάρκα θα συνδεθούν με τα ηλεκτρικά δίκτυα των εταιρειών που θα συμμετέχουν στο project. 

«Οι γείτονές μας έχουν πολλή ελεύθερη γη, κάτι το οποίο δεν έχουμε εμείς. Εμείς έχουμε την τεχνολογία. Είναι ρεαλιστικό αυτό το όραμα να γίνει πραγματικότητα τα επόμενα χρόνια», είπε στο Bloomberg.  

Σημειώνεται ότι το Ισραήλ ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα το σχέδιό του να μειώσει τις εκπομπές ρύπων στο net zero έως το 2050 και ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ έχει υποσχεθεί να αναπτύξει πράσινες υποδομές και τεχνολογίες δέσμευσης και αποθήκευσης ρύπων για την επίτευξη του στόχου αυτού. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News