Green Economy Πέμπτη 6/05/2021, 14:23
GREEN ECONOMY

Σε φωτοβολταϊκό πάρκο η πρώτη επένδυση της Masdar στην Ελλάδα

Το έργο θα υλοποιηθεί από την κοινοπραξία Masdar-Taaleri Generation, με συνεταίρους την οικογένεια Κωνσταντακόπουλου και την Autohellas

Σε φωτοβολταϊκό πάρκο η πρώτη επένδυση της Masdar στην Ελλάδα

Στην ανάπτυξη ηλιακού φωτοβολταϊκού έργου 65 MW στην Ελλάδα συμφώνησαν η Masdar, από τις κορυφαίες εταιρείες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας παγκοσμίως, και η Taaleri Energia, εταιρεία ανάπτυξης αιολικών έργων και ηλιακών πάρκων. Το έργο θα υλοποιηθεί από την κοινοπραξία των δύο εταιρειών, Masdar-Taaleri Generation (MTG).

Σημειώνεται πως πρόκειται για την πρώτη επένδυση της Masdar στην ελληνική αγορά, η οποία θα υλοποιηθεί από την MTG με συνεταίρους την οικογένεια Κωνσταντακόπουλου και την Autohellas. Η από κοινού ανάπτυξη του έργου ανακοινώθηκε στην ψηφιακή τελετή υπογραφών, στην οποία παρευρέθηκε η Α.Ε. ο πρέσβης της Ελλάδος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Διονύσιος Ζώης, καθώς και η Α.Ε. ο Πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ελλάδα, Sulaiman Hamed Salem AlMazroui. 

Πρόκειται για την πρώτη επένδυση της Masdar στην ελληνική αγορά, η οποία θα υλοποιηθεί από την MTG με συνεταίρους την οικογένεια Κωνσταντακόπουλου και την Autohellas.

«Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι από τη σημερινή διαδικτυακή υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ δύο εξέχοντων ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων, του ομίλου Κωνσταντακόπουλου & του ομίλου Βασιλάκη (Autohellas) και της κοινοπραξίας μεταξύ της MASDAR, πρωτοπόρου στον τομέα ανανεώσιμης ενέργειας στα ΗΑΕ και της φινλανδικής Taaleri Energia, διακεκριμένου διεθνούς παίκτη στον κλάδο καθαρής ενέργειας, με σκοπό τη δημιουργία ηλιακής φωτοβολταϊκής ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας στην Ελλάδα», δήλωσε ο πρέσβης Διονύσιος Ζώης.

«Συγχαίρουμε όλους τους εμπλεκόμενους επιχειρηματικούς ομίλους, και ειδικά την Masdar,  για την πρώτη επένδυσή τους στον ελληνικό τομέα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ελπίζουμε ότι αυτή η συμφωνία θα ανοίξει το δρόμο για πρόσθετες εμιρατινές επενδύσεις στην Ελλάδα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News