Green Economy Τρίτη 12/01/2021, 15:19
GREEN ECONOMY

Συνεχίζονται οι IPOs για τις εταιρείες ηλεκτροκίνησης

Συμφωνία Proterra - ArcLight

Συνεχίζονται οι IPOs για τις εταιρείες ηλεκτροκίνησης

Στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αναμένεται να εισέλθει η Proterra, εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών λεωφορείων, κατόπιν της συμφωνίας με την ετιαρεία ειδικού σκοπού (SPAC)  ArcLight Clean Transition Corp.

To deal αποτιμά την αξία της αμερικανικής εταιρείας σε 1,6 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένων των 415 εκατ. δολαρίων, τα οποία έχουν δοθεί από διάφορους επενδυτές, όπως οι Daimler Trucks, BlackRock, Franklin Templeton και Fidelity Management & Research Co.

Η συμφωνία συγχώνευσης αναμένεται να ολοκληρωθεί στο α’ μισό του 2021 και υπόκειται στην έγκριση των μετόχων της ArcLight.

Πρόκειται για ακόμη ένα deal στον χώρο της ηλεκτρικής αυτοκίνησης, με τις εταιρείες του κλάδου να προχωρούν σε Αρχικές Δημόσιες Προσφορές (IPOs), με στόχο την άμεση συγκέντρωση κεφαλαίων και την απόκτηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μεριδίου αγοράς.

Άλλωστε, μέσα στο 2020, οι εταιρείες τύπου SPAC κατάφεραν να συγκεντρώσουν κεφάλαια αξίας έως 80 δισ. δολαρίων, αποτελώντας έναν εκ των βασικών πυλώνων των IPOs για τον κλάδο των «πράσινων» μεταφορών.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News