Green Economy Κυριακή 23/07/2023, 16:39
GREEN ECONOMY

Οι Γερμανοί ψηφίζουν τρένο – Δεύτερο καλοκαίρι φτηνών μετακινήσεων

Οι Γερμανοί ψηφίζουν τρένο – Δεύτερο καλοκαίρι φτηνών μετακινήσεων

Όλο και περισσότεροι Γερμανοί επιλέγουν πια το τρένο για τις καλοκαιρινές τους αποδράσεις, αλλά και τις καθημερινές τους μετακινήσεις έναντι των αυτοκινήτων, έπειτα από τη διάθεση φθηνών εισιτηρίων.

Πρόκειται για αποτέλεσμα του κρατικού προγράμματος με στόχο τη μείωση των εκπομπών αέριων ρύπων. Στο πλαίσιο αυτό, οι Γερμανοί έχουν τη δυνατότητα να κάνουν απεριόριστες διαδρομές με τα γερμανικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς -λεωφορεία, μετρό και τραμ- σε κάθε κρατίδιο της χώρας έναντι 49 ευρώ το μήνα. Πέρυσι το καλοκαίρι μάλιστα, όταν έγινε η πιλοτική υλοποίηση του προγράμματος, το μηνιαίο εισιτήριο ήταν ακόμη φθηνότερο, στα 9 ευρώ.

Πάντως, οι προσπάθειες στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία, αφού σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, μετά τη διάθεση της προσφοράς φέτος, ο αριθμός των σιδηροδρομικών διαδρομών άνω των 30 χιλιομέτρων αυξήθηκε κατά τουλάχιστον 25% τον Ιούνιο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες. Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της γερμανικής O2, το μερίδιο των προσωπικών μετακινήσεων με τρένο αυξήθηκε κατά 2,5 ποσοστιαίες μονάδες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Δεν είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι οι Γερμανοί με τη μετάβαση σε καθαρή ενέργεια

Γερμανία: Τέλος για το μηνιαίο εισιτήριο των 9 ευρώ – Τι έπεται;

Γερμανία: Σχέδιο βοήθειας στη βαριά βιομηχανία για να γίνει πράσινη ύψους 50 δισ. ευρώ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News