Green Economy Τετάρτη 10/05/2023, 19:56
GREEN ECONOMY

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα κάνουν θραύση στην Γερμανία

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα κάνουν θραύση στην Γερμανία

Για πρώτη φορά το 2023, τα ηλεκτρικά ποδήλατα θα είναι περισσότερα από τα παραδοσιακά στη Γερμανία, σύμφωνα με προβλέψεις της εν λόγω βιομηχανίας στη χώρα. 

Το παραπάνω, ίσως φανεί λογικό, αν αναλογιστεί κανείς, ότι κυριαρχούν ήδη στην κατηγορία ποδηλάτων βουνού, όπου εννέα στα δέκα ποδήλατα κινούνται με κινητήρα.

Αν και η έκρηξη των ηλεκτρικών ποδηλάτων δεν έχει αυξήσει σημαντικά το συνολικό αριθμό των ποδηλάτων που πωλήθηκαν, η υψηλότερη μέση τιμή τους δείχνει μεγαλύτερη κίνηση χρημάτων. Τα έσοδα έχουν υπερτριπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία, στα 7,4 δισ. ευρώ πέρυσι.

Η αυξανόμενη δημοτικότητα των ηλεκτρικών ποδηλάτων οφείλεται εν μέρει στις τεχνολογικές βελτιώσεις, όπως οι μικρότερες και πιο ενεργειακά πυκνές μπαταρίες. Οι καταναλωτές νιώθουν επίσης πιο οικεία με τη χρήση τους, χάρη στις υπηρεσίες βραχυχρόνιας μίσθωσης στις πόλεις. Ένας άλλος ισχυρός μοχλός είναι το ότι η πολιτική αντιμετώπιση και ο αντίκτυπός της γίνεται αισθητός σε όλο τον κόσμο.

Ενώ τα κίνητρα των ΗΠΑ για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο πλαίσιο του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού του Προέδρου Τζο Μπάιντεν έχουν γίνει πρωτοσέλιδα, υπάρχει επίσης αυξανόμενη ομοσπονδιακή, περιφερειακή και τοπική υποστήριξη για την ηλεκτροκίνηση των ποδηλάτων, σύμφωνα με το Bloomberg. Η εταιρεία ποδηλάτων και σκούτερ Micromobility Industries έχει καταγράψει 87 ενεργά προγράμματα κινήτρων στις ΗΠΑ και τον Καναδά που ενθαρρύνουν την υιοθέτηση, με περισσότερες από 230 παρόμοιες προσπάθειες σε όλη την Ευρώπη. Μάλιστα, αυτή η λίστα δεν περιλαμβάνει τα πολλά προγράμματα βελτίωσης της ποδηλατικής υποδομής, από τη Γαλλία έως τη Νότια Κορέα. 

Δεν είναι σαφές σε ποιο βαθμό οι βόλτες με ηλεκτρικό ποδήλατο αντικαθιστούν τα ταξίδια με αυτοκίνητο και παρομοίως είναι δύσκολο να κατανοήσουμε κατά πόσο οι άνθρωποι αλλάζουν τα τετράτροχα οχήματά τους, με δίτροχα. Αλλά η ωρίμανση της αγοράς ηλεκτρικών ποδηλάτων σε όλη την Ευρώπη, ίσως να παίζει ένα μικρό ρόλο στη μείωση της ζήτησης αυτοκινήτων.

Εταιρείες στην Κίνα κατασκεύασαν περισσότερα από 20 εκατομμύρια ηλεκτρικά ποδήλατα πέρυσι και η χώρα έχει την υψηλότερη απορρόφηση τόσο εμπορικών όσο και ιδιωτικών ηλεκτρικών ποδηλάτων. Ένα υγιές μερίδιο ηλεκτρικών ποδηλάτων που κατασκευάζονται στην Κίνα εξάγονται, αλλά πολλά καταλήγουν σε ντόπιους καταναλωτές και οδηγούς διανομής για υπηρεσίες όπως το Ele.me και το Meituan της Alibaba.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Πού θα εγκατασταθούν τα πρώτα υπεράκτια αιολικά πάρκα της Ελλάδας

Η παλίρροια επηρεάζει το λιώσιμο των πάγων – Και αυτό δεν είχε υπολογιστεί 

Σκρέκας: Ξεκινά την Πέμπτη το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω θερμοσίφωνα»

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News