Green Economy Πέμπτη 6/04/2023, 19:23
GREEN ECONOMY

Ο Αριστοτέλης Χαντάβας επανεξελέγη Πρόεδρος της SolarPower Europe

Ο Αριστοτέλης Χαντάβας επανεξελέγη Πρόεδρος της SolarPower Europe

Στο τιμόνι της SolarPower Europe εξελέγη για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο Αριστοτέλης Χαντάβας, γεγονός που επιβεβαιώνει την ως τώρα επιτυχημένη θητεία Προεδρίας του στον ευρωπαϊκό Οργανισμό, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στο διάστημα της ομολογουμένως πετυχημένης τριετούς θητείας του, ο κος Χαντάβας μεταξύ άλλων:

  • Εγκαινίασε την «European Solar Initiative», η οποία στοχεύει να αναπτύξει 20 GW παραγωγικής δυναμικότητας φωτοβολταϊκών στην Ευρώπη έως το 2025. Η πρωτοβουλία αυτή έχει πλέον επισήμως εγκριθεί και ενισχυθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
  • Συμμετείχε ενεργά στους διαλόγους για τη μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, πιέζοντας για βελτιωμένα μακροπρόθεσμα επενδυτικά σχήματα και επέκταση του δικτύου για τα φωτοβολταϊκά έργα.
  • Αύξησε τα μέλη της SolarPower Europe κατά 40%, καθιστώντας τον Οργανισμό άξιο συνομιλητή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
  • Υλοποίησε δεκάδες πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης προς την Ουκρανία.
  • Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί ότι μόνο κατά το προηγούμενο έτος εγκαταστάθηκαν στην ΕΕ περίπου 41,4 GW φωτοβολταϊκών, αρκετά για να τροφοδοτήσουν περισσότερα από 12 εκατ. επιπλέον σπίτια, καθιερώνοντας το 2022 ως χρονιά-ρεκόρ για την ηλιακή ενέργεια.  

«Όλα αυτά καθιστούν τον Έλληνα Πρόεδρο της SolarPower Europe ως έναν από τους πιο επιτυχημένους πρόεδρους όχι μόνο του ευρωπαϊκού Οργανισμού αλλά και συνολικά του κλάδου των ΑΠΕ. Υπό την ηγεσία του, o Οργανισμός ενδυνάμωσε την παρουσία του στην Ευρώπη και εργάστηκε σκληρά προκειμένου να ενώσει το ενεργειακό σύστημα και την κοινωνία στην προσπάθεια για ταχύτερη υλοποίηση της πράσινης μετάβασης, τολμώντας να δηλώσει πρόσφατα ότι η Ευρώπη μπορεί να φτάσει το 1 TW εγκατεστημένης ηλιακής ισχύος έως το 2030,» προσθέτεται στην ανακοίνωση.

«Είναι μεγάλη μου τιμή που συνεχίζω να ηγούμαι της SolarPower Europe, ειδικά αυτή την τόσο καθοριστική περίοδο για τον ενεργειακό τομέα. Με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία ως οδηγό, θα ενισχύσουμε τη συνεργασία μας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, διασφαλίζοντας ότι η ηλιακή ενέργεια παραμένει και θα συνεχίσει να αποτελεί κλειδί για την ενεργειακή μετάβαση, ενισχύοντας παράλληλα την καινοτομία και την τεχνογνωσία,» δήλωσε ο ίδιος. 

«Η Ευρώπη έχει να λάβει μια κρίσιμη απόφαση – είτε θα δεσμευθούμε στον δρόμο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της ενεργειακής ασφάλειας, της ευημερίας και της προστασίας του περιβάλλοντος, είτε θα συνεχίσουμε στον μη βιώσιμο δρόμο της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα και των συνεχών κρίσεων. 

Στόχος όλων μας είναι να καταφέρουμε να φτάσουμε το 1 TW εγκατεστημένης ηλιακής ισχύος στην Ευρώπη έως το 2030, μεταμορφώνοντας το ενεργειακό τοπίο και οδηγώντας την προς ένα πιο πράσινο, πιο βιώσιμο μέλλον,» κατέληξε.

Να σημειωθεί, ότι παράλληλα με την θητεία του στη SolarPower Europe, και τον ρόλο του στη μεταρρύθμιση του ευρωπαϊκού θεσμικού πλαισίου, ο Αριστοτέλης Χαντάβας ηγείται και της Enel Green Power ως επικεφαλής Ευρώπης.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

ΥΠΕΝ: Επιπλέον 105.000 νοικοκυριά στο «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»

Musk: Χρειάζονται επνδύσεις 10 τρισ. δολαρίων για την μετάβαση σε 100% καθαρή ενέργεια 

Αναρτήθηκε ο Οδηγός Δημόσιας Πολιτικής για το Ποδήλατο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News