ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Επιστροφή στα κέρδη για την Aegean το 2022

Περισσότερους από 1,3 εκατ. επιβάτες μετέφερε η αεροπορική τον Ιούνιο

Επιστροφή στα κέρδη για την Aegean το 2022

Το 2022 θα αποτελέσει την πρώτη κερδοφόρο χρήση για την Aegean, μετά την εκδήλωση της πανδημίας, όπως ανέφεραν, κατά τη σημερινή ετήσια γενική συνέλευση της αεροπορικής ο διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Γερογιάννης και ο πρόεδρος της εταιρείας Ευτύχης Βασιλάκης.

«Από τον Απρίλιο και μετά οι προπωλήσεις – εισπράξεις είναι μεγαλύτερες από τα αντίστοιχα μεγέθη του 2019. Αυτό δείχνει ότι θα καταφέρουμε να πετύχουμε μία σημαντική αύξηση του εσόδου ανά πτήση, κάτι που είναι απόλυτα απαραίτητο στο έντονα πληθωριστικό περιβάλλον με κύριο πρόβλημα για τις αεροπορικές την υπερδιπλάσια αύξηση του κόστους καυσίμων για τις αεροπορικές, σε σχέση με το 2019. Αλλά και τη σημαντική υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου» σημείωσε ο κ. Βασιλάκης. Ως εκ τούτου, όπως πρόσθεσε, η εταιρεία θα είναι σε θέση να απορροφήσει τμήμα των επιπτώσεων από την άνοδο του κόστους. Φέτος, το 2022 θα είναι η πρώτη κερδοφόρα χρήση της Aegean» σημείωσε.

Ο κ. Γερογιάννης, σημείωσε ότι στην Aegean, φέτος, οι θετικές τάσεις άρχισαν να εμφανίζονται από τον Απρίλιο του 2022 οπότε οι πωλήσεις ξεπέρασαν αυτές του αντίστοιχου μήνα του 2019. «Η δυναμική συνεχίστηκε τον Μάιο και τον Ιούνιο στη διάρκεια του οποίου μεταφέραμε 1,3 εκατ. επιβάτες. Η επιβατική κίνηση αντιστοιχεί περίπου στο 90% και άνω έναντι των επιπέδων προ της πανδημίας, διατηρείται η καλή πορεία των προκρατήσεων, ενώ υπάρχει και βελτίωση στα έσοδα ανά πτήση» ανέφερε ο CEO.

Από την άλλη πλευρά, όπως πρόσθεσε, η πολύ μεγάλη αύξηση της τιμής πετρελαίου και η σημαντική ενδυνάμωση του δολαρίου έναντι του ευρώ έχουν σημαντικές επιπτώσεις στο κόστος. Επιπλέον, ο πληθωρισμός και το κόστος ενέργειας και η επίδραση του στην καταναλωτική εμπιστοσύνης συμβάλουν στην δημιουργία περιβάλλοντος μεταβλητότητας.

Διαβάστε επίσης: 

Handelsblatt: Να γιατί τα ελληνικά αεροδρόμια γλιτώνουν από το πανευρωπαϊκό χάος

Τρ. Πειραιώς: Στα 20 δισ. ευρώ τα έσοδα από τον τουρισμό το 2022

CNN: Να γιατί τα ελληνικά νησιά γεμίζουν με Αμερικανούς φέτος

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News