Business & Finance Πέμπτη 7/07/2022, 11:49
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Στα 20 δισ. ευρώ τα έσοδα από τον τουρισμό το 2022

Τρ. Πειραιώς: Στα 20 δισ. ευρώ τα έσοδα από τον τουρισμό το 2022

Τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τα διαθέσιμα εργαλεία και τις πρωτοβουλίες της Τράπεζας Πειραιώς για τη χρηματοδότηση και τη βιώσιμη ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων παρουσίασαν ο πρόεδρος Γιώργος Χαντζηνικολάου και ο διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Μεγάλου, σε πελάτες της τράπεζας στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής της στη Θεσσαλονίκη η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς επισκέφθηκε το νέο πρότυπο κατάστημα της Τράπεζας, που ξεκίνησε τη λειτουργία του εδώ και λίγες ημέρες στη γωνία των οδών Τσιμισκή και Εθνικής Αμύνης. Επίσης, επισκέφθηκε επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή, ενώ πραγματοποίησε συνάντηση με στελέχη της τράπεζας από την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Ο κ. Χατζηνικολάου, στο χαιρετισμό του προς τους πελάτες της τράπεζας, τόνισε ότι οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας είναι θετικές, παρά τη σημερινή συγκυρία των πολλαπλών και σύνθετων προκλήσεων, αναφέροντας ότι «δεν θα πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι η Ελλάδα διαθέτει ορισμένα πλεονεκτήματα που ενισχύουν την οικονομική της αντοχή, όπως η προβλεπόμενη πολύ καλή πορεία του τουρισμού, η αντοχή της εσωτερικής ζήτησης και των επενδύσεων, οι ευρωπαϊκοί χρηματοδοτικοί πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το νέο ΕΣΠΑ, τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), αλλά και ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος».  

Εξίσου αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, εμφανίστηκε ο κ. Μεγάλου, ο οποίος επισήμανε ότι «οι εισπράξεις από τον τουρισμό φέτος αναμένεται να φθάσουν τα 20 δισ. ευρώ, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση του ρυθμού ανάπτυξης κοντά στο 6%». Πρόσθεσε δε, ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δείχνουν αποφασισμένες να ενεργοποιήσουν μηχανισμούς που θα ενισχύουν τις αμυντικές δυνατότητες της ευρωπαϊκής οικονομίας και των αγορών χρέους». 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς αναφέρθηκε εκτενώς, τόσο στις δυνατότητες χρηματοδότησης των επιχειρήσεων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης με χρηματοδότηση για το 50% του επενδυτικού σχεδίου με ιδιαίτερα προνομιακό, σταθερό επιτόκιο, όσο και στα χρηματοδοτικά προϊόντα της τράπεζας. «Στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη πρωτοβουλία για τη στήριξη επενδύσεων στη χώρα, η Τράπεζα Πειραιώς έχει παραλάβει και αξιολογεί ήδη αιτήματα για επενδυτικά σχέδια άνω των 1,6 δισ. ευρώ, από διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας, με έμφαση στη βιομηχανία, την ενέργεια και τον τουρισμό» είπε ο κ. Μεγάλου και πρόσθεσε ότι τα πρώτα αιτήματα έχουν εγκριθεί και πολύ σύντομα αναμένονται οι πρώτες εκταμιεύσεις ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να ενεργοποιηθεί ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος «Ελλάδα, Ισχυρή Ανάπτυξη». 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News