Business & Finance Σάββατο 11/06/2022, 07:57
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ταξίδια: Χωρίς αρνητικό τεστ covid η είσοδος στις ΗΠΑ

Ταξίδια: Χωρίς αρνητικό τεστ covid η είσοδος στις ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ δεν θα απαιτούν πλέον από τους ταξιδιώτες να επιδείξουν αρνητικό  τεστ Covid-19 πριν εισέλθουν στη χώρα από το εξωτερικό.

Όπως έγινε γνωστό, το σχετικό μέτρο αίρεται, λόγω της «τεράστιας προόδου» που έχει σημειώσει η χώρα στον αγώνα κατά του ιού.

Η ταξιδιωτική βιομηχανία πιέζει για τον τερματισμό της πολιτικής, η οποία, όπως λένε, έχει αποτρέψει τις κρατήσεις, καθώς οι οικογένειες φοβούνται ότι θα αποκλειστούν στο εξωτερικό. Η αλλαγή τίθεται σε ισχύ την Κυριακή.

Το  Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) θα επαναξιολογήσει την πολιτική σε 90 ημέρες. Οι αρχές αναφέρουν ότι «δεν θα διστάσουν να ενεργήσουν» για την επαναφορά του κανόνα σε περίπτωση που νέες παραλλαγές κάνουν τους αξιωματούχους να πιστέψουν ότι είναι απαραίτητο.

«Είμαστε σε θέση να κάνουμε αυτό το βήμα λόγω της τεράστιας προόδου που έχουμε σημειώσει στον αγώνα μας κατά του ιού: Έχουμε κάνει ευρέως διαθέσιμα εμβόλια και θεραπείες που σώζουν ζωές και αυτά τα εργαλεία λειτουργούν για την πρόληψη σοβαρών ασθενειών και θανάτου και είναι αποτελεσματικά κατά του διαδεδομένες παραλλαγές που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ανώτερος αξιωματούχος.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News