ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

BofA: Τα ταξίδια επέστρεψαν – Πάνω από το 2019 οι αεροπορικές κρατήσεις

BofA: Τα ταξίδια επέστρεψαν – Πάνω από το 2019 οι αεροπορικές κρατήσεις

Την ολική επαναφορά του κλάδου των αερομεταφορών έπειτα από την πανδημία  ανακηρύσσει η Bank of America, καθώς τα στοιχεία σημερινής έκθεσης του επενδυτικού οίκου δείχνουν ότι για πρώτη φορά, οι κρατήσεις στην Ευρώπη ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2019.

Ειδικότερα, τα στοιχεία της Bank of America δείχνουν ότι οι κρατήσεις στις αεροπορικές εταιρείες για πτήσεις μέσα στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 49 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή εβδομάδα και πλέον διαμορφώνονται σε επίπεδα κατά 22% υψηλότερα από εκείνα του 2019.

BofA: Τα ταξίδια επέστρεψαν – Πάνω από το 2019 οι αεροπορικές κρατήσεις-1

Οι κρατήσεις στις διεθνείς πτήσεις αυξήθηκαν κατά 33 ποσοστιαίες μονάδες και είναι κατά 13% χαμηλότερες σε σχέση με τα επίπεδα του 2019.

«Οι κρατήσεις βρίσκονται τώρα στα υψηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2020, με τα νούμερα για τις ευρωπαϊκές πτήσεις να ξεπερνούν τα προ-πανδημίας επίπεδα για πρώτη φορά», σημειώνουν οι αναλυτές.

Αντίστοιχα, έχουν αυξηθεί και οι τιμές των εισιτηρίων, με αποτέλεσμα στις ευρωπαϊκές πτήσεις να διαμορφώνονται μόλις 2% χαμηλότερα από τα επίπεδα του 2019 και στις διεθνείς πτήσεις να είναι 13% υψηλότερα σε σχέση με πριν από την πανδημία.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News