Business & Finance Σάββατο 19/12/2020, 12:35
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Ανυπόφορο το μεσογειακό καλοκαίρι για τους Βορειοευρωπαίους»

«Ανυπόφορο το μεσογειακό καλοκαίρι για τους Βορειοευρωπαίους»

Ανυπόφορο αρχίζει να γίνεται το καλοκαίρι στη Μεσόγειο για πολλούς βορειοευρωπαίους τουρίστες, με αποτέλεσμα Ισπανοί ερευνητές να προτείνουν τη μεταφορά της υψηλής σεζόν από τον Αύγουστο στον Ιούνιο και το Σεπτέμβριο. 

Η κλιματική αλλαγή σημαίνει ότι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος στις χώρες της Μεσογείου μπορεί να γίνουν ανυπόφοροι για εκείνους που δεν έχουν συνηθίσει τις τόσο υψηλές θερμοκρασίες. Οι τροπικές νύχτες, με θερμοκρασίες που δεν πέφτουν κάτω από τους 20 βαθμούς Κελσίου, αναγνωρίζονται όλο και πιο πολύ ως επικίνδυνες για την υγεία. Και την ίδια στιγμή, τα τουριστικά θέρετρα όπου κάποτε έκανε πολύ κρύο την άνοιξη και το φθινόπωρο, είναι πλέον ιδιαίτερα ευχάριστα κατά τις περιόδους αυτές. 

Αναγνωρίζοντας τον κίνδυνο για τουριστική βιομηχανία της χώρας τους, Ισπανοί ερευνητές προτείνουν να μεταφερθεί η υψηλή σεζόν από τον Αύγουστο στον Ιούνιο και το Σεπτέμβριο, προκειμένου ο τουρισμός να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα του κλίματος, αναφέρει ο Guardian. Αργότερα μέσα στον αιώνα, θα χρειαστεί και πάλι η μεταφορά της τουριστικής σεζόν. 

Για τους πιο ηλικιωμένους τουρίστες, αυτή η αλλαγή έχει γίνει ήδη. Ήδη, Βρετανοί, Σκανδιναβοί και Γερμανοί συνταξιούχοι προτιμούν να επισκέπτονται την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία κατά την άνοιξη και το φθινόπωρο, όταν οι θερμοκρασίες είναι πιο ανεκτές. 

Αλλά για τις οικογένειες, το πρόγραμμα ακόμα καθορίζεται από τις διακοπές των σχολείων. Το πρόγραμμα των σχολείων είχε διαμορφωθεί όταν οι κλιματικές συνθήκες ήταν διαφορετικές και επομένως, η καλύτερη στιγμή για διακοπές για όσους ζούσαν στην Ευρώπη ήταν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Όμως, αυτό δεν ισχύει πια. «Εκτός και εάν τα σχολεία αλλάξουν τις παραδοσιακές διακοπές τους, η ζέστη ενδεχομένως να σημαίνει ότι οι Μεσογειακές χώρες θα ξεμείνουν από καλοκαιρινούς τουρίστες», τονίζει ο Guardian. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News