Business & Finance Τετάρτη 16/12/2020, 14:59
ΑΚΙΝΗΤΑ

Επένδυση 100 εκατ. ευρώ από την Everty στην Ελλάδα

Επένδυση 100 εκατ. ευρώ από την Everty στην Ελλάδα

Νέο επενδυτικό πλάνο, ύψους 100 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε για την Ελλάδα η Everty, η οποία αναπτύσσει και διαχειρίζεται πρώτης κατηγορίας ακίνητα στους κλάδους των επαγγελματικών γραφείων και του τουρισμού.

Η επένδυση θα έχει διάκεια τεσσάρων ετών, ενώ στόχος της εταιρείας είναι η απόκτηση, η ανάπτυξη και η διαχείριση τουριστικών και εμπορικών ακινήτων στην Αθήνα και την υπόλοιπη χώρα.

Η στόχευση της εταιρείας αφορά premium κατηγορίας ακίνητα, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν σταθερή και μακροπρόθεσμη κεφαλαιακή ανατίμηση.

Όπως εξήγησε ο Νικόλαος Ρούπακας, Country Manager της Everty στην Ελλάδα, «στόχος μας είναι να επενδύσουμε και να διαχειριστούμε στρατηγικής σημασίας ακίνητα στον τομέα του τουρισμού και φιλοξενίας. Επιπλέον, το ενδιαφέρον μας εστιάζει σε βιώσιμα και μοντέρνα κτίρια γραφείων που ενθαρρύνουν την παραγωγικότητα, έναν τρόπο ζωής με έμφαση στην υγεία και την ευεξία, αλλά και σε κατοικίες που αναδεικνύουν την Ελλάδα ως ιδανικό προορισμό για να επισκεφτεί κανείς, για να εργαστεί και να ζήσει».

Το χαρτοφυλάκιο της Everty, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει exclusive βίλες στον Ειρηνικό Ωκεανό και στο Αιγαίο, εστιατόρια παγκόσμιας κλάσης, boutique ξενοδοχείο στο Monteverde της Κόστα Ρίκα, υπερσύγχρονο κτίριο γραφείων στη Βουλγαρία και πολλά άλλα ακίνητα.

«Έχουμε υλοποιήσει ουσιαστικές επενδύσεις σε στρατηγικής σημασίας αγορές, όπως η Κόστα Ρίκα. Η Βουλγαρία, η Νιγηρία, οι ΗΠΑ και η Ελλάδα. Η εκτενής εμπειρία μας στη διαχείριση κτιρίων μικτής χρήσης και τουριστικών ακινήτων  μας οδηγεί σε νέους ορίζοντες και μας ωθεί στο να εξερευνούμε συνεχώς νέες ευκαιρίες για να διευρύνουμε τις δραστηριότητές μας» συμπλήρωσε ο κ. Ρούπακας.

Το επενδυτικό πλάνο στην Ελλάδα

Η πρώτη σημαντική επένδυση της εταιρείας στην Ελλάδα αφορά στις βραβευμένες Βίλες της Πετροθάλασσας, η κατασκευή των οποίων θα ξεκινήσει στις αρχές του 2021. Πρόκειται για ένα δίδυμο πολυτελών ακινήτων στην Ερμιονίδα της Πελοποννήσου, ανάμεσα στο Πόρτο Χέλι και την Ερμιόνη, σε ένα ταξιδιωτικό προορισμό με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, εκλεπτυσμένο και χαλαρωτικό περιβάλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Everty είναι μέλος τους Ομίλου YNV, ενός κονσόρτιουμ πολυεθνικών ομίλων που επενδύσει και δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς παγκοσμίως, από την τεχνολογία και την εκπαίδευση έως την φιλοξενία και το real estate. Με μακρά παρουσία στην ευρύτερη περιοχή, με σημαντικές δραστηριότητες στη Βουλγαρία και την Κύπρο, επιλέγει τώρα την Ελλάδα ως χώρα με προοπτική για μελλοντική ανάπτυξη.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News