Business & Finance Τετάρτη 16/12/2020, 11:20
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Μύλος» για τα εστιατόρια των ξενοδοχείων

«Μύλος» για τα εστιατόρια των ξενοδοχείων

Δεν θα λειτουργήσουν τα εστιατόρια των ξενοδοχείων κατά την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων. 

Όπως ανακοινώθηκε, θα επιτρέπεται μόνον η υπηρεσία σερβιρίσματος στο δωμάτιο (room service) για τους διαμένοντες, ενώ εντός των προσεχών ημερών θα εκδοθεί σχετική κοινή υπουργική απόφαση.

«Τα εστιατόριά μας δεν είναι δυνατόν να κλείσουν όσο τα ξενοδοχεία μας παραμένουν ανοικτά και σε λειτουργία, καθώς οι πελάτες μας που διαμένουν σε αυτά, πρέπει να εξυπηρετηθούν», είναι η απάντηση της ΠΟΞ.  

«Οι επιχειρήσεις μας, από την αρχή της πανδημίας, τήρησαν και συνεχίζουν να τηρούν πιστά τα ιδιαίτερα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν προβλεφθεί για αυτές και αποδείχθηκαν από τους πλέον υγειονομικά ασφαλείς χώρους», ξεκαθαρίζει η ομοσπονδία των ξενοδόχων.  

Όπως εξηγεί η ΠΟΞ, τα ξενοδοχεία που παραμένουν ανοικτά εν μέσω lockdown είναι στην ουσία κλειστά, γιατί δεν έχουν έσοδα, ωστόσο βρίσκονται εκτός των πρόσθετων μέτρων στήριξης που προβλέφθηκαν για τις κλειστές επιχειρήσεις.

Η ΠΟΞ δηλώνει ότι «τα εστιατόρια των ξενοδοχείων λειτουργούν νόμιμα μόνο για την εξυπηρέτηση των διαμενόντων σε αυτά και με συγκεκριμένους αυστηρούς όρους και κανόνες, τους οποίους απαρέγκλιτα οφείλουν να τηρούν και τους τηρούν». Και αναφέρει ότι αφού τα μέτρα τηρήθηκαν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που είχαν κάποια, μικρά έστω, ποσοστά πληρότητας, μπορούν να τηρηθούν και τώρα που τα ξενοδοχεία είναι σχεδόν άδεια.  

«Καλούμε τέλος τις αρμόδιες αρχές να αποφασίσουν επιτέλους αν θέλουν να δεχόμαστε πελάτες «μόνο για ύπνο», διότι και αυτόν τον έχουμε χάσει όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα! Πάντως ξενοδοχεία τα οποία δεν θα επιτραπεί να δέχονται πελάτες, δεν μπορούν να παραμείνουν ανοικτά, ούτε για αστείο!», καταλήγει η ανακοίνωση των ξενοδόχων. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News