Business & Finance Τετάρτη 22/12/2021, 18:38
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρισμός: Συμφωνία με τη Norwegian Cruise Line για 200.000 επιβάτες το 2022

Τουρισμός: Συμφωνία με τη Norwegian Cruise Line για 200.000 επιβάτες το 2022

Σε συμφωνία για να φέρει περισσότερους από 200.000 επιβάτες στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του 2022 –από τις 2 Μαρτίου έως τις 22 Νοεμβρίου– κατέληξαν το υπουργείο Τουρισμού και η εταιρεία κρουαζιέρας Norwegian Cruise Line. 

Συγκεκριμένα, η εταιρεία προγραμματίζει να φέρει χιλιάδες τουρίστες με 500 διαφορετικές αφίξεις (προσεγγίσεις) στα ελληνικά λιμάνια. Μάλιστα, ο Πειραιάς θα καταστεί, για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια, βασικό λιμάνι για 50 δρομολόγια. 

Ο αρμόδιος υπουργός, Βασίλης Κικίλιας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμβατότητα των πλάνων της εταιρείας, με τον στρατηγικό στόχο της επιμήκυνσης της ελληνικής τουριστικής περιόδου, με δεδομένο ότι το πρώτο δρομολόγιο της εταιρείας προγραμματίζεται για τις 2 Μαρτίου και το τελευταίο για τις 22 Νοεμβρίου. 

Επιπλέον, ο υπουργός Τουρισμού έθεσε προτάσεις για τον περαιτέρω εμπλουτισμό της ταξιδιωτικής εμπειρίας των επιβατών κρουαζιέρας, μέσω της διήμερης παραμονής τους στην Αθήνα, κάτι που θα ενισχύσει το τουριστικό προϊόν της πρωτεύουσας. 

Παράλληλα, ενημέρωσε τους εκπροσώπους της εταιρείας για την μελέτη, η οποία θα παρουσιαστεί το προσεχές διάστημα και η οποία θα περιέχει ένα πλέγμα ενεργειών για την χρηστή διαχείριση της κρουαζιέρας. 

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Norwegian Cruise Line, Harry Sommer, ευχαρίστησε τον κ. Κικίλια για τη συμβολή του στον εμβολιασμό των πληρωμάτων κρουαζιερόπλοιων, αλλά και για την επανέναρξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα, πρώτα από όλες τις χώρες της Μεσογείου. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Το deal Ithax-Mondee και η αγορά του 1 τρισ.δολαρίων

Κικίλιας: Πώς η Σαντορίνη και η Μύκονος θα γίνουν μοντέλα βιώσιμης ανάπτυξης

ΟΛΠ: Άλμα 74% στα κέρδη γ’ τριμήνου – Οι επιδόσεις σε κρουαζιέρα, ακτοπλοΐα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News