Business & Finance Δευτέρα 24/05/2021, 17:54
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πόσα κρουαζιερόπλοια περιμένει ο Πειραιάς φέτος

Υψηλές προσδοκίες

Πόσα κρουαζιερόπλοια περιμένει ο Πειραιάς φέτος

Περισσότερες από 450 αφίξεις κρουαζιεροπλοίων έχουν δρομολογηθεί για το λιμάνι του Πειραιά στο υπόλοιπο του 2021, γεγονός το οποίο ενισχύει τις προσδοκίες για ανάκαμψη του τουριστικού κλάδου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια σημερινής σύσκεψης στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, για τους επόμενους μήνες έχουν προγραμματιστεί 453 αφίξεις, εκ των οποίων:

  • 251 αφορούν αφίξεις επιβίβασης
  • 190 αφορούν αφίξεις διεύλυσης
  • 12 αφορούν αφίξεις εφοδιασμού

Στη σύσκεψη, η οποία έλαβε χώρα με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Λιμενών, Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, του λιμενάρχη Πειραιά, Γιώργου Σκανδάλη, καθώς και επιτελικών στελεχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, εξετάθηκαν όλα τα σχετικά θέματα, ενώ ειδική μνεία έγινε στο πρωτόκολλο για την ασφαλή διέλευση των επιβατών.

Πέραν της Ελλάδας, η οποία έχει ανάγκη τα κρουαζιερόπλοια, και οι ίδιες οι εταιρείες του κλάδου φαίνεται ότι έχουν ανάγκη την Ελλάδα, η οποία αποτελεί δημοφιλή προορισμό για εκατομμύρια τουρίστες ανά τον κόσμο.

Δεν είναι τυχαίο ότι αρκετές εταιρείες είχαν εδώ και αρκετές εβδομάδες συμπεριλάβει την Ελλάδα στα δρομολόγια των κρουαζιερόπλοιων, σε μια προσπάθεια μεγέθυνσης των εταιρικών εισόδων.

Από χαμηλά η αφετηρία του 2021

Σήμερα, στο μεταξύ, έγιναν γνωστά τα στοιχεία από τις τουριστικές εισπράξεις του α’ τριμήνου του 2021, οι οποίες ανήλθαν σε μόλις 83 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 86,1% σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2020.

Πάντως, η επίσπευση των εμβολιασμών στις μεγαλύτερες τουριστικές αγορές της Ελλάδας καθιστά αισιόδοξους τους υπεύθυνους για τάχιστη αύξηση των εσόδων κατά τους επόμενους μήνες.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Γιάννης Ρέτσος, εκτίμησε χαρακτηριστικά ότι τα έσοδα θα φθάσουν τα 7,5 έως 9 δισ. ευρώ το 2021, αγγίζοντας το 40% έως 50% των εσόδων του προ-πανδημικού 2019.

Υπενθυμίζεται ότι το 2020 οι τουριστικές εισπράξεις είχαν διαμορφωθεί μετά βίας στα 4,3 δισ. ευρώ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News