Business & Finance Πέμπτη 25/11/2021, 11:13
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Bloomberg: Εννεάμηνη ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού για ταξίδια θα προτείνει η Ε.Ε.

Bloomberg: Εννεάμηνη ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού για ταξίδια θα προτείνει η Ε.Ε.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα προτείνει όριο εννέα μηνών για την ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού σε ό,τι αφορά τα ταξίδια εντός Ε.Ε., καθώς και την προτεραιοποίηση των εμβολιασμένων ταξιδιωτών, σύμφωνα με το Bloomberg.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Bloomberg, ο εμβολιασμός με τρίτη, ενισχυτική δόση θα απαιτείται μετά την παρέλευση εννέα μηνών από τον αρχικό πλήρη εμβολιασμό.

Όπως μετέδωσε το ίδιο πρακτορείο, επικαλούμενο έγγραφο που ήρθε σε γνώση του, η Ε.Ε. θα συστήσει επίσης στα κράτη-μέλη να συνεχίσουν να δέχονται όλους τους ταξιδιώτες που έχουν εμβολιασθεί με εμβόλια που έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα προτείνει στις ευρωπαϊκές χώρες να ανοίξουν από τις 10 Ιανουαρίου σε όλους όσοι έχουν εμβολιασθεί με εμβόλια που έχει εγκρίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Υπενθυμίζεται πως με επιστολή του στην πρόεδρο της Κομισιόν Ουρσουλα φον ντερ Λάιεν ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ως προϋπόθεσης ισχύος του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού (EU DCC) για τους άνω των 60 ετών σε ό,τι αφορά τα ταξίδια εντός της Ε.Ε. 

Στην επιστολή του ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων πως πολλές ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται αντιμέτωπες με μία έξαρση της πανδημίας, παρά την πρόοδο των εμβολιαστικών προγραμμάτων. Όπως επισήμανε, η αναζωπύρωση αυτή είναι πιθανόν να οφείλεται στην εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα αλλά και στην εξασθένηση της προστασίας που παρέχουν τα εμβόλια με την πάροδο του χρόνου.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News