Πολιτική Τετάρτη 24/11/2021, 13:42
ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Μητσοτάκης προς Κομισιόν: Πιστοποιητικό μόνο με γ΄ δόση στους άνω των 60 για ταξίδια εντός Ε.Ε.

Μητσοτάκης προς Κομισιόν: Πιστοποιητικό μόνο με γ΄ δόση στους άνω των 60 για ταξίδια εντός Ε.Ε.

Τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ως προϋπόθεσης ισχύος του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού (EU DCC) για τους άνω των 60 ετών σε ό,τι αφορά τα ταξίδια εντός της Ε.Ε. προτείνει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, σε επιστολή του προς την πρόεδρο της Κομισιόν Ουρσουλα φον ντερ Λάιεν ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει μεταξύ άλλων πως πολλές ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται αντιμέτωπες με μία έξαρση της πανδημίας, παρά την πρόοδο των εμβολιαστικών προγραμμάτων. Όπως αναφέρει, η αναζωπύρωση αυτή είναι πιθανόν να οφείλεται στην εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα αλλά και στην εξασθένηση της προστασίας που παρέχουν τα εμβόλια με την πάροδο του χρόνου.

«Θεωρώ ότι δεν πρέπει να χάνουμε χρόνο για να προστατέψουμε τους πιο ευάλωτους από τους συμπολίτες μας, ειδικά εφόσον έχει αποδειχτεί ότι η τρίτη δόση είναι αποτελεσματική (άνω του 90%) στην πρόληψη σοβαρής νόσησης ή θανάτου λόγω Covid-19, αλλά επίσης προστατεύει κατά των συμπτωματικών λοιμώξεων και κρατά τους πολίτες μας υγιείς» αναφέρει.

Δείτε αναλυτικά την επιστολή στο συνημμένο έγγραφο.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News